x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amalia Covaliu, medalie de bronz la Campionatele Europene de Scrimă

Amalia Covaliu, medalie de bronz la Campionatele Europene de Scrimă

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   11:45
Amalia Covaliu, medalie de bronz la Campionatele Europene de Scrimă
Sursa foto: Hepta

Sportiva Amalia Covaliu a cucerit luni, la Napoli, medalia de bronz a probei feminine de sabie juniori la Campionatelor Europene de Scrimă pentru cadeţi şi juniori 2024.

Amalia Covaliu a trecut de prima fază a competiţiei, cea a grupelor, cu patru victorii din şase meciuri, şi s-a calificat pe tabloul principal, unde a învins-o în primul tur pe Zarifa Huseynova (Azerbaidjan), cu 15-14.

În șaisprezecimi, Amalia a trecut cu 15-6 de Sofia Holovkina (Ucraina), iar în optimi a eliminat-o pe franţuzoaica Aurore Patrice, cu 15-10.

În sferturi, Amalia a câștigat cu 15-14 în fața Manuelei Spica (Italia), iar în semifinale a cedat la limită, cu 14-15, în fața sportivei Emma Neikova din Bulgaria, câştigând medalia de bronz a probei.

Pe lângă medalia de bronz, Amalia Covaliu a ajuns până în sferturile probei individuale feminine de sabie cadete, clasându-se pe locul 5 la final, și a ocupat locul 5 cu echipa, în proba feminină de sabie, alături de Anastasia Fusea, Adriana Maria Geatara și Raisa Apostu.

Anul trecut, Amalia Covaliu, antrenată de mama ei, Irina Covaliu, a câștigat titlul de campioană europeană la cadeți, cu echipa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amalia covaliu scrimă