x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amatori, ca pansament

Amatori, ca pansament

10 Sep 2008   •   00:00
Amatori, ca pansament

INSULELE FERöE – ROMÂNIA  ●  Cu pescarii se vrea “reabilitarea”
După umilinţa suferită în faţa Lituaniei, aruncătorii de pietricele şi înjurături ieftine din naţionala României vor juca în această seară la Torshavn împotriva amatorilor din Insulele Feröe.



INSULELE FERöE – ROMÂNIA  ●  Cu pescarii se vrea “reabilitarea”
După umilinţa suferită în faţa Lituaniei, aruncătorii de pietricele şi înjurături ieftine din naţionala României vor juca în această seară la Torshavn împotriva amatorilor din Insulele Feröe.

Tărîmul oilor, aşa cum sînt supranumite Insulele Feröe, şi nişte adversari care s-au antrenat şi se vor prezenta la meci doar graţie bunăvoinţei şefilor reprezintă ocazia perfectă pentru jucătorii lui Victor Piţurcă de a face uitată ruşinea de miercurea trecută. Ultima parte a frazei se regăseşte, bineînţeles, doar în imaginaţia şmecherilor de cartier care compun actuala generaţie a naţionalei României. Numai ei pot crede, au şi afirmat-o deja, că o victorie contra unei echipe care ajustează an de an golaverajele prin prelimi-narii poate scoate din memorie acel 0-3 în faţa Lituaniei.

LA TORSHAVN. Ajunşi de luni seară în Insulele Feröe, la Torshavn, fotbaliştii români sînt cazaţi la unul dintre cele două hoteluri de patru stele din capitală, Foroyar. Curios este că în acelaşi stabiliment stau şi adversarii din această seară. În afara absenţilor din meciul cu Lituania, Mutu, Chivu, Raţ şi Nicoliţă, în Feröe nu au făcut deplasarea nici Daniel Niculae şi Marica, accidentaţi, iar Gabriel Tamaş este incert tot din cauza unei probleme medicale, apărută în ultimul moment. Selecţionerul Victor Piţurcă a programat ieri un antrenament de la ora 13:00, după care jucătorii au avut timp pentru plimbare şi cumpărături în Torshavn. Din fericire, nu au mai găsit timp şi pentru a mai vizita vreo grădină botanică, acolo unde este locul lor preferat pentru glume de scara blocului, aruncat cu pietricele şi înjurat presa. În privinţa formulei de start, Piţurcă va opera multe modificări în formula de start. Contra va reveni ca fundaş dreapta în locul lui Săpunaru, Rădoi va fi retras în linia defensivă, alături de Goian, iar Neşu va fi titularizat ca fundaş stînga în locul lui Radu Ştefan. La mijloc vor apărea Codrea, Costin Lazăr şi Aliuţă sau Florin Costea, iar Dică va fi lăsat pe banca de rezerve în urma prestaţiei modeste din meciul cu Lituania. În ofensivă, din lipsa altor soluţii, Marius Niculae şi Florin Bratu ar putea forma cuplul prin care naţionala României încearcă să redevină o “forţă” şi să învingă Insulele Feröe.

Atmosferă

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a vorbit despre atmosfera din lot înaintea meciului: “Este păcat că s-au accidentat Daniel Niculae şi Marica, dar, indiferent de primul 11, băieţii trebuie să se mobilizeze. Tamaş ar putea fi recuperat şi de aceea va veni alături de noi acolo. Ne aşteaptă un meci foarte important şi nu trebuie să ne temem de Feröe. Atmosfera nu este foarte bună la lot după înfrîngerea cu 3-0 din faţa Lituaniei, dar sînt sigur că Piţurcă va găsi soluţiile cele mai bune pentru a învinge în acest meci”, a declarat Lupescu. El a mai afirmat că i-a plăcut atmosfera de la meciul cu Lituania. “Atmosfera a fost una frumoasă, iar echipa naţională va mai juca la Cluj. Era normal să fie huiduiţi jucătorii la acel scor.”

Naşu’, reţinut

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit la GSP TV despre partida cu reprezentativa Insulelor Feröe, refuzînd să comenteze dacă Victor Piţurcă va fi demis în eventualitatea unui rezultat defavorabil. “Avem mai mulţi accidentaţi, dar sperăm să mai recuperăm din ei pînă la ora jocului. De Piţurcă nu ne despărţim cu una, cu două. El are misiunea să cîştige meciul următor şi să-şi ducă angajamentul în continuare. Nu ştiu dacă în cazul unui semieşec în Feröe ar putea fi demis, pentru că există clauze în contractul lui. Nu vreau să mă gîndesc că nu vom învinge.” Din cîte se pare, în cazul demiterii, FRF trebuie să-i plătească selecţionerului un milion de euro, conform unei clauze stipulate în contract.

Olsen, în loc de Tor Naes

Pentru că despre naţionala României nu ar fi prea multe informaţii de oferit sau mai nimic de spus, iată cîteva noutăţi din lotul Insulelor Feröe. Astfel, selecţionerul reprezentativei din nordul continentului, Jogvan Martin Olsen, l-a convocat ieri pe fundaşul Paetur Dam Jacobsen, de la echipa Skala Itrottarfelag, în locul lui Jonas Tor Naes, indisponibil după meciul cu Serbia, 0-2. Incert pentru meciul cu România este şi atacantul Simun Samuelsen.

×
Subiecte în articol: sport feroe fer