x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O femeie - arma lui Andy Murray în bătălia de la Wimbledon

O femeie - arma lui Andy Murray în bătălia de la Wimbledon

08 Iun 2014   •   15:56
O femeie - arma lui Andy Murray în bătălia de la Wimbledon

Jucătorul numărul un al tenisului britanic și ocupantul locului 8 mondial a anunțat că își întărește echipa tehnică în perspectiva turneului de la Wimbledon, în care va lupta pentru păstrarea trofeului cucerit anul trecut.

Noua achiziție este celebra franțuzoaică Ameliei Mauresmo, 34 de ani, care în prezent este căpitan al echipei de Fed Cup a Franței (echivalentul feminin al Cupei Davis).

"Sunt entuziasmat de noul parteneriat. Amelie este o persoană pe care am admirat-o întotdeauna. A fost o jucătoare uimitoare și a câștigat turnee majore, inclusiv Wimbledonul", a spus scoțianul de 27 de ani, citat de BBC.

"Deja am o echipă puternică, dar cred că Amelie aduce experiența și expertiza sa tactică și ne va împinge spre progres. Toți cei pe care îi cunosc vorbesc elogios despre Amelie ca persoană și antrenor", a adăugat Murray.

Scoțianul a rămas fără antrenor în martie, prin plecarea legendarului Ivan Lendl, întărirea ehipei sale tehnice venind după infrangerea suferită în semifinalele turneului de la Roland Garros, în faţa lui Rafael Nadal.

La rândul ei, Mauresmo a declarat: "Sunt emoționată că voi lucra cu Andy. Este un talent uimitor și simt că am o mulțime de lucruri de oferit atât lui cât și echipei din jurul său. Abia aștept să ne apucăm de lucru și să-l ajut să ajut să câștige mai multe turnee de Grand Slam".

×
Subiecte în articol: andy murray amelie mauresmo