x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANIVERSARE / Mutu a schimbat prefixul

ANIVERSARE / Mutu a schimbat prefixul

de Delia Gomoescu    |    09 Ian 2009   •   00:00
ANIVERSARE / Mutu a schimbat prefixul

Numit de italieni "Il Fenomeno" şi de români "Briliantul", Adrian Mutu a împlinit ieri 30 de ani. E mulţumit cu ceea ce a realizat până acum, dar crede că a venit timpul să câştige trofee.



De ziua lui, Mutu s-a aflat în Spania, în cantonamentul de la Marbella, alături de colegii săi de la Fiorentina. "Briliantul" consideră că cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi ar fi câştigarea unui trofeu cu formaţia "viola", chiar dacă pentru asta trebuie să mai aştepte. Dacă nu, s-ar mulţumi şi cu un loc în clasament, care să-i permită participarea în Liga Campionilor. "Cel mai mult îmi doresc să câştig un trofeu cu Fiorentina. În campionat avem patru puncte în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un lucru bun, însă trebuie să facem mai mult pentru a putea ajunge în Liga Campionilor, fiindcă de această dată va fi mai greu", a spus sărbătoritul. Totodată, atacantul român s-a arătat mulţumit că a trecut cu bine de problemele medicale din ultima perioadă: "Nu mai am dureri la genunchi, mă bucur că am depăşit această problemă. Rămân însă cu regretul că am jucat prea puţin".

APROAPE DE GOLUL 100
Invitat de jurnalişti să-şi facă bilanţul primilor 30 de ani de viaţă, Mutu a spus: "Este o aniversare importantă, chiar dacă nu sunt foarte fericit că îmbătrânesc. Sunt mulţumit cu ceea ce am realizat până acum şi sper să continuu aşa şi să obţin chiar mai mult. Vreau să câştig trofee". Atacantul Fiorentinei are totuşi posibilitatea să-şi facă un cadou mult mai curând. Duminică, în meciul cu Lecce din Serie A, românul ar putea ajunge la golul cu numărul 100 pentru formaţiile italiene. Până în prezent, Mutu a marcat 80 de goluri în Serie A, şase în Cupa Italiei, trei în Liga Campionilor şi zece în Cupa UEFA.

ADI ŞI BAGHETA MAGICĂ
Fostul internaţional italian Giancarlo Antognoni crede că Mutu este un jucător perfect. "Adrian s-a maturizat foarte mult în plan mental, şi acest lucru se vede în teren. Acum este un jucător complet, iar experienţele negative din trecut l-au întărit. Astăzi este perfect şi cred că are o baghetă magică, pentru că ne încântă mereu. Îmi place foarte mult", a spus fostul mare jucător al Fiorentinei. Mutu nu are însă numai admiratori în Italia. Regizorul Franco Zeffirelli a declarat pentru cotidianul Corriere Fiorentino că românul este un "şmecher plictisit", deşi a recunoscut că Fiorentina arată altfel cu el pe teren. "Mi-aş dori ca Mutu să înscrie cel puţin 20 de goluri. Este un şmecher plictisit, într-o zi este aici, a doua zi nu mai este. Nu mi-a plăcut cum s-a comportat în vară, s-a vândut la prima ofertă venită. Nu mă atrage, nu îmi place, dar trebuie să-i recunoaştem meritele. Fiorentina arată altfel cu el pe teren", a spus Zeffirelli.

Traseul "Briliantului" până la Florenţa

Născut la 8 ianuarie 1979, la Călineşti, Adrian Mutu şi-a început cariera la FC Argeş, debutând în prima ligă în anul 1996. După aproape trei sezoane petrecute la Piteşti, Mutu s-a transferat la Dinamo (1999-2000), de unde, la doar 21 de ani, a făcut pasul către fotbalul italian, fiind achiziţionat de unul dintre cele mai importante cluburi din Serie A, Inter Milano. În Italia, Mutu a mai jucat la Verona şi Parma. Evoluţiile sale foarte bune au stârnit interesul englezilor de la Chelsea, care l-au transferat în 2003. Un an mai târziu însă a plecat de pe Stamford Bridge pe uşa din dos, fiindu-i reziliat contractul după un control antidoping pozitiv, în urma căruia s-a ales şi cu o suspendare de şapte luni. Mutu a revenit în Italia, la Juventus, pentru care a evoluat în 2005 şi 2006, înainte de a fi achiziţionat de Fiorentina pentru 8 milioane de euro.

"Este o aniversare importantă, chiar dacă nu sunt foarte fericit că îmbătrânesc. Sunt mulţumit cu ceea ce am realizat până acum, dar aş vrea să obţin şi trofee. Cel mai mult mi-aş dori să câştig ceva important alături de colegii mei de la Fiorentina"
Adrian Mutu

"Adrian s-a maturizat foarte mult în plan mental, şi acest lucru se vede pe teren. Acum este un jucător complet, iar experienţele negative din trecut l-au întărit. Astăzi este perfect şi cred că are o baghetă magică"
Giancarlo Antognoni - fost internaţional italian

×
Subiecte în articol: sport mutu