x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenor din Serie C

Antrenor din Serie C

de Daniel Stan    |    24 Iun 2009   •   00:00
Antrenor din Serie C

Italianul Dario Bonetti a semnat ieri pe două sezoane cu gruparea din Ştefan cel Mare după câteva ore de negocieri cu noul manager sportiv, Cornel Dinu. Ultima echipă pe care a pregătit-o se numeşte Juve Stabia, locul 17 în C1 din campionatul italian.



Ziua de ieri a început agitată în birourile din Ştefan cel Mare. Unul dintre acţionari, Vasile Turcu, şi-a anunţat plecarea, preşedintele executiv Cristi Borcea a spus, la rândul lui, că pleacă dacă nu rămâne Mircea Rednic, dar până la urmă s-a răzgândit. Nicolae Badea l-a anunţat oficial pe Cornel Dinu în funcţia de manager sportiv, una nouă în organigrama clubului. La aflarea veştii, Mircea Rednic a catadicsit, în sfârşit, să renunţe la funcţia de antrenor. Astfel că, de urgenţă, s-a trecut la numirea unui nou tehnician. A fost ales italianul Dario Bonetti, care a semnat un contract pe două sezoane cu Dinamo. Numele acestuia este total necunoscut suporterilor dinamovişti, în ultimul sezon el activând la modesta echipă de Serie C1 din Italia, Juve Stabia, cu care a şi retrogradat, locul 17 din 18 echipe. După numire, Mircea Rednic a precizat: "Ştiu că a fost un mare jucător, îi urez succes". În cariera sa de fotbalist, Bonetti a evoluat, ca fundaş central, printre altele, la Brescia, AS Roma Sampdoria, Milan şi Juventus Torino.

Surse oficiale susţin că italianul ar fi venit la propunerea lui Marius Vizer, omul de afaceri care este dorit printre acţionarii "câinilor" şi care a colaborat cu Bonetti în perioada când acesta a antrenat în Ungaria, pe Sopron, gruparea patronată la acea vreme de cel care este acum preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo. În primul sezon, tehnicianul italian are ca obiectiv reconstrucţia echipei şi participarea într-o competiţie europeană, urmând ca ţinta următorului an să fie cucerirea titlului şi a Cupei României.

Borcea se mai gândeşte?
Deşi a anunţat că va părăsi gruparea din Ştefan cel Mare în condiţiile în care Mircea Rednic renunţă la postul de antrenor, preşedintele executiv, Cristi Borcea, pare dispus să continue la Dinamo. Lucru confirmat şi de Nicolae Badea. "Domnul Borcea nu se retrage, îşi păstrează funcţia. Decizia luată a fost ca de managementul sportiv, mai exact de partea economică, să se ocupe Cornel Dinu. Este vorba despre o redistribuire de atribuţii, nu s-a pus niciodată problema schimbării din funcţie a lui Cristi Borcea", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea.

"Condiţiile pe care le pune domnul Turcu pentru cesiunea acţiunilor sunt absolut rezonabile. Ne vom înţelege amiabil. Am discutat cu dânsul şi sigur nu vor fi probleme. Acţiunile vor fi preluate de actualii acţionari"
Nicolae Badea - preşedinte CA Dinamo

×
Subiecte în articol: sport