x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atât s-a putut!

Atât s-a putut!

de Daniel Stan    |    17 Sep 2009   •   00:00
Atât s-a putut!
Sursa foto: /REUTERS

Campioana României a stat bine în meci până în prelungirile primei reprize, însă a cedat în cele din urmă în faţa mult mai puternicei echipe andaluze.



Spaniolii s-au temut de acest meci. "Românii sunt periculoşi", a titrat cotidianul Marca. Antrenorul Dan Petrescu a ripostat: "Nu avem ce pierde". Iar andaluzii au cam tremurat în prima repriză, numai geniul lui Luis Fabiano făcând ca Sevilla să intre în avantaj la pauză, în prelungiri. Ialomiţenii au preferat o apărare pe două rânduri, forţând contraatacurile, Bilaşco fiind aproape de gol cu doar un minut înaintea reuşitei lui Fabiano. Cu avantajul moral al golului, gazdele au început în forţă partea secundă. Dan Petrescu a forţat ofensiva cu Paraschiv, Semedo şi Onofraş, însă tot Sevilla a punctat, prin Renato. Impresia generală a fost că Unirea atât a putut aseară pe "Ramon Sanchez Pizjuan", la debutul său în Champions League.

Echipele:

Sevilla: Palop - Sanchez, Squillaci, Escude, Javi Navarro - Navas, Zokora ('76 Lolo), Renato, Capel ('54 Perotti) - Kanoute ('63 Negredo), Luis Fabiano. Antrenor: Manolo Jimenez

Unirea Urziceni: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Mehmedovici, Brandan - Ricardo ('81 Onofraş), S. Frunză, T. Bălan ('65 Paraschiv), Apostol, Varga ('73 Semedo) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

Selecţionerul Răzvan Lucescu, fără noroc
La partida de aseară, care a marcat debutul în grupele Ligii Campionilor a unei echipe care în urmă cu şase ani evolua în Liga 3, au asistat mai multe personalităţi din fotbalul românesc, în frunte cu selecţionerul Răzvan Lucescu. Invitat de oficialii ialomiţenilor, antrenorul echipei naţionale nu a fost cu noroc pentru Unirea Urziceni, precum tatăl său, care s-a aflat la aceeaşi tribună oficială în 1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor. Din delegaţia Unirii Urziceni au mai făcut parte Vasile Şiman, patronul Sportului Studenţesc, şi Gino Iorgulescu, fostul preşedinte al defunctei formaţii Progresul Bucureşti. La final, oficialii campioanei României au încercat să-şi mascheze tristeţea, marşând pe faptul că jucătorii Unirii au făcut tot ce au putut pentru un rezultat bun. "Cred că în prima repriză am făcut faţă unei echipe cu multe vedete şi cu mai multă experienţă. Ne-am apărat perfect, dar a venit acel gol al lui Fabiano, care ne-a marcat psihic. Indiscutabil, Sevilla a meritat victoria", a declarat managerul general Mihai Stoica.

LIGA CAMPIONILOR
Faza grupelor - Etapa 1

MARŢI
Grupa A
Juventus - Bordeaux    1-1
Iaquinta ('63) / Plasil ('75)
Maccabi Haifa - Bayern München    0-3
Van Buyten ('64), Muller ('85, '88)

Grupa B
Wolfsburg - ŢSKA Moscova    3-1
Grafite ('36, '41-pen., '86) / Dzagoev ('76)
Beşiktaş - Manchester United    0-1
Scholes ('77)

Grupa C
FC Zürich - Real Madrid    2-5
Margairaz ('64-pen), Aegerter ('65)/ Ronaldo ('27, '90), Raul ('34), Higuain ('45), Guti ('90)
Marseille - AC Milan    1-2
Heinze ('49) / Inzaghi ('28, '74)

Grupa D
Chelsea - FC Porto    1-0
Anelka ('48)
Atletico Madrid - APOEL    0-0

MIERCURI
Grupa E
Liverpool - Debrecen    1-0
Kuyt ('45)
Olympique Lyon - Fiorentina    1-0
Pjanic ('76)

Grupa F
Inter Milano - FC Barcelona    0-0
Dinamo Kiev - Rubin Kazan    3-1
Yussuf ('71), Magrao ('79), Guşev ('85) / Dominguez ('25)

Grupa G
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers    1-1
Pogrebnyak ('18) / Bougherra ('77)
Sevilla - Unirea Urziceni    2-0
L. Fabiano ('45), Renato ('70)

Grupa h
Olympiakos Pireu - AZ Alkmaar    1-0
Torosidis ('79)
Standard Liege - Arsenal    2-3
Mangala ('2), Jovanovici ('5-pen) / Bendtner ('45, '78), Eduardo ('81)


×
Subiecte în articol: sport