x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au rămas cu speranţele

Au rămas cu speranţele

de Daniel Stan    |    28 Aug 2009   •   00:00
Au rămas cu speranţele
Sursa foto: TORSTEN SILZ/AFP/MEDIAFAX

Bănăţenii nu au reuşit să întoarcă acel 0-2 din tur, ratând calificarea în grupele Ligii Campionilor şi fiind nevoiţi să rămână cu un loc în grupele Europa League. Intenţiile de a "şoca Europa fotbalistică" au rămas doar la stadiul declarativ, replica Timişoarei fiind modestă.



Antrenorul timişorenilor, Ioan Ovidiu Sabău, a oferit imediat după meci o declaraţie cel puţin ciudată, remarcând cum că Stuttgart nu a pus deloc în dificultate echipa sa!

"Aş fi dorit mult mai mult din acest meci, pentru că au fost două jocuri în care nu am fost puşi în dificultate de Stuttgart. Adversarul nu a fost mult mai valoros, chiar dacă are jucători mai valoroşi. Aici am crezut prea puţin în şansa noastră, am avut prea puţin curaj. Ar trebui să jucăm în fiecare an la un asemenea nivel, pentru a ne obişnui, pentru a putea lua acţiuni de unu la unu, pentru a avea iniţiativă. Am jucat cu prea multă teamă." Sabău s-a arătat nemulţumit de evoluţiile atacanţilor: "Parks şi Bucur s-au mişcat foarte puţin, au fost destul de statici, au stat cu spatele la poartă, nu au cerut mingea pe spaţii libere. Sunt multe lucruri pe care ţi le reproşezi la rece, acum pot spune că nu sunt atât de mulţumit de cum am evoluat. Nu am avut atitudinea şi ambiţia pe care le-am avut la meciul cu Şahtior. Au lipsit acea bucurie şi acea dorinţă de a juca în Liga Campionilor".  

BABBEL: "NU LE-AM LĂSAT NICI O ŞANSĂ"
La rândul său, antrenorul şvabilor, Markus Babbel, era relaxat: "Am văzut un joc bun făcut de echipa mea. Mă bucur că jucătorii şi-au păstrat concentrarea. Chiar dacă nu am marcat, jocul nostru a fost unul de calitate. Practic, nu le-am lăsat adversarilor nici o şansă. În schimb, noi am avut câteva oportunităţi bune de a înscrie. Ne-am calificat în grupele Ligii Campionilor şi astfel visul fanilor şi al clubului a fost împlinit. Aş avea o singură dorinţă la tragerea la sorţi: să o întâlnim pe FC Liverpool. Ar fi minunat un meci împotriva fostei mele echipe".

"S-a întâmplat ceea ce era de aşteptat, oricum a fost un risc asumat. Din nefericire, această echipă atât poate în acest moment"
Marian Iancu - patron FC Timişoara

Playoff

MARŢI

FC ZÜRICH - Ventspils    2-1    (în tur 3-0)
Vonlanthen '6, Abdi '90 / Tîgîrlaş '8)
MACCABI HAIFA - Salzburg    3-0    (2-1)
Dvalişvili '31, Golsa '57, Ghadir '90
ATLETICO - Panathinaikos    2-0    (3-2)
Vyntra '4 - aut., Aguero '83
Anderlecht - LYON    1-3    (1-5)
Suarez '51 - pen. /
Lisandro Lopez '26, '32, '41
DEBRECEN - Levski Sofia    2-0    (2-1)
Varga '13, Rudolf '36

MIERCURI

ARSENAL - Celtic Glasgow    3-1    (în tur 2-0)
Eduardo '28 - pen., Eboue '53, Arşavin '74 / Donati '90
OLYMPIAKOS - Şerif Tiraspol    1-0    (2-0)
Mitroglou '82
FIORENTINA - Sporting     1-1    (2-2)
Jovetici '54/ Moutinho '35
STUTTGART - FC Timişoara    0-0    (2-0)
APOEL - FC Copenhaga    3-1     (0-1)
Kosowski '2, C. Michael '18 - pen., '41 / D. N'Doye '22

Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în grupele Ligii Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport