x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au scapat de monotonie

Au scapat de monotonie

de Vlad Ionescu    |    03 Aug 2008   •   00:00
Au scapat de monotonie

JOCURILE OLIMPICE • Daca la sosirea scrimerilor romani la Beijing sala de antrenament de la National Convention Center era aproape goala, de ieri aceasta s-a mai animat, iar  lumea e multumita, pentru ca are cu cine sa se pregateasca.



CORESPONDENŢĂ DE LA BEIJING
Dacă la sosirea scrimerilor români la Beijing sala de antrenament de la National Convention Center era aproape goală, de ieri aceasta s-a mai animat, iar  lumea e mulţumită, pentru că are cu cine să se pregătească.


Deşi antrenamentul era programat la ora 11:00, sabrerii Mihai Covaliu şi Rareş Dumitrescu au venit la sală cu două ore mai devreme, pentru a se pregăti împreună cu chinezii. "Am tras cu fiecare în parte. E necesar să ai parteneri cu stiluri diferite. Pînă acum ne-am antrenat între noi, dar ne cunoaştem mult prea bine. Acum am scăpat de monotonie", ne-a declarat Rareş Dumitrescu, care apoi s-a dus să arbitreze un duel între floretistul Virgil Sălişcan şi un scrimer marocan. De pe margine, Mihai Covaliu trăgea cu ochiul spre spaniolul Pina, în faţa căruia pierduse surprinzător la Europenele de anul trecut. Pe o planşă alăturată floretista Cristina Stahl exersa împreună cu antrenorul Petre Ducu, în timp ce într-un alt colţ de sală Ana Maria Brânză, vicecampioana Europei la spadă, lucra cot la cot cu tehnicianul Dan Podeanu. La final, toţi şi-au stors tricourile de sudoare, semn că la scrimă antrenorii trag cot la cot cu sportivii.


CĂLDURĂ MARE. Pentru prima oară de la sosirea noastră la Beijing, ieri-dimineaţă smogul de deasupra oraşului s-a risipit şi am putut vedea în sfîrşit cerul albastru. O veste bună doar în parte, pentru că soarele arde, sporind senzaţia de disconfort. În aceste condiţii s-au antrenat atleţii, pe terenul de încălzire de lîngă stadionul "Cuib de pasăre". Antrenamentul a durat două ore, timp în care Ionela Tîrlea, Angela Moroşanu, Adelina Gavrilă, Nicoleta Grasu şi celelalte fete s-au oprit de cîteva ori pentru a se răcori cu gheaţă. Semifondista Mihaela Neacşu a alergat mai multe serii de 400 de metri, fiind cronometrată de către şeful de echipă, Ion Buligă.  


HANDBAL. Tot ieri au ajuns la Beijing şi componentele naţionalei feminine de handbal, împreună cu antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi. Extenuate după un drum lung de 14 ore, pe ruta Bucureşti – Amsterdam – Beijing, jucătoarele şi-au luat în primire camerele din Satul Olimpic la ora 12:00. Portarul Tereza Pîslaru, venită ca rezervă, va sta la un hotel din oraş, neavînd dreptul să locuiască împreună cu echipa. Ea a fost acreditată ca partener de antrenament, aşa că va putea participa la şedinţele de pregătire. Tereza se va întoarce însă repede în Satul Olimpic, pentru că antrenorii doresc ca Mihaela Senocico să fie rezervă, cele două jucătoare urmînd să facă schimb de locuri. Turneul olimpic de handbal va debuta la 9 august, pînă atunci echipa noastră avînd programate două meciuri de pregătire, cel mai probabil cu Suedia şi Brazilia.

×
Subiecte în articol: sport