x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Balaci, manager general

Balaci, manager general

de Vicentiu Neagoe    |    Mario Morcov    |    20 Aug 2007   •   00:00
Balaci, manager general
Sursa foto: MARIAN ILIESCU/

A treia infrăngere consecutivă a Ştiinţei a produs un adevărat cutremur la nivelul echipei. Mai mulţi jucători au fost excluşi din lot, in frunte cu căpitanul Dorel Stoica, iar Ilie Balaci a preluat controlul.

PANDURII - "U" CRAIOVA 2-0 - Cetatea Băniei a dat in clocot

A treia infrăngere consecutivă a Ştiinţei a produs un adevărat cutremur la nivelul echipei. Mai mulţi jucători au fost excluşi din lot, in frunte cu căpitanul Dorel Stoica, iar Ilie Balaci a preluat controlul.

Au marcat: Păcurar (’74), Stromajer (’85)

Stadion: "Municipal"

Spectatori: 10.000

Arbitri: Al. Tudor - Cr. Nica, V. Marinescu

Eliminat: Baird (’89)

Rezultatul meciului de la Tărgu-Jiu a involburat apele in Bănie. Deşi antrenorul fară licenţă PRO, Florin Cioroianu, şi-a dat demisia, Adrian Mititelu nu i-a aprobat-o. Jucătorii Stoica, Dina, Săceanu şi Gărgălie au fost excluşi din lot, urmănd să se pregătească cu echipa satelit. Fără să fie nominalizaţi, se pare că Mircea Bornescu şi Michael Baird vor fi amendaţi cu căte 10.000 de dolari. Aseară, tărziu, Mititelu a mai făcut o mutare: l-a avansat pe Ilie Balaci din funcţia de manager sportiv in cea de manager general. "Ştiţi ce inseamnă să fii manager general, nu? Cioroianu va rămăne pe bancă. El va lua deciziile, eu doar voi fi ca un supervizor. Mă bucur că am ajuns in această postură la echipa care m-a consacrat şi sper să redresăm corabia", a spus Balaci.

REVENIRE. Tehnicianul Florin Cioroianu şi-a dat demisia după meci, dar ieri, refuzat de mai mulţi tehnicieni, Adrian Mititelu a hotărăt ca antrenorul să rămănă in funcţie. "Este cel mai profesionist dintre antrenorii cu care am lucrat pănă acum, dar nu a fost ajutat de jucători. Vreau să-i mulţumesc pentru ce-a făcut", şi-a motivat finanţatorul Ştiinţei menţinerea lui Cioroianu in funcţie.

Â

ECHIPELE:

Pandurii: Guso 7 - Popete 6 (’46 Măndrean 6), Ad Rusu 6, Chibulcutean 6, Djapka 7 - Vasilache 6 (’76 Fl. Stăngă), Vancea 6, Al. Păcurar 8, I. Iordache 7 - L. Mihai 6, Al. Piţurcă 6 (’64 Stromajer 8). Antrenor: Eugen Neagoe

"U" Craiova: Bornescu 5 - Dănănae 5, M. Ciucă 5, Mitchel 5 - Rose 5, Prepeliţă 4 (’79 Wobay), Gărgălie 5, Velcovici 5, Dina 5 (’69 Săceanu 5) - Baird 4, Fl. Costea 6. Antrenor: Florin Cioroianu

De ce au fost excluse vedetele

Jucătorii excluşi din lot, Stoica, Dina, Săceanu şi Gărgălie, au fost atacaţi in termeni duri de patronul echipei. "Au incercat subminarea clubului, au creat un spirit de gaşcă, au schimbat antrenori, au incercat să-şi impună regulile lor, deci au creat grave prejudicii clubului Universitatea Craiova. I-am trimis la satelit pe termen nelimitat. Nu sunt de vănzare, să fie clar", a tunat Mititelu. Acesta a mai spus că noul căpitan de echipă va fi Florin Costea, iar al doilea, Mădălin Ciucă, şi că il va aduce de la tineret pe portarul Mihai Neagoe, care in căteva etape va fi noul titular al postului de portar, lăsănd de inţeles că este nemulţumit şi de Mircea Bornescu. Finanţatorul a continuat: "Le voi scoate fumurile din cap. Jucătorii nu mai au voie la cantonament cu automobilele personale. Numai de maşini, de bani şi de gagici vorbesc. Să vină cu taxiurile. Nu vor mai primi nici o primă pănă la sfărşitul campionatului. Să joace fotbal mai intăi, mi-e şi ruşine de ceea ce joacă".

Obiectiv: salvarea de la retrogradare

Patronul Universităţii a mai spus că obiectivul propus la inceperea campionatului s-a schimbat. "Din acest moment, obiectivul devine din participarea intr-o cupă europeană in salvarea de la retrogradare. Imi pare rău că ne-am dezamăgit suporterii, le suntem datori. Mă simt ca un doctor care are un pacient pe masă şi nu ştie ce să-i facă. O s-o iau de la inceput cu alţi jucători pentru că unii dintre ei m-au dezamăgit profund. Efectiv nu ştiu ce să mai fac. Căt de naiv am fost crezănd in nişte oameni pe care ii numeam copiii mei! Ei s-au «umflat», iar eu stau să trag ponoasele", a spus Mititelu, care a mai declarat că Dorel Stoica cerea intotdeuna mărirea primelor de joc. "Le dădeam 30.000, căpitanul venea şi-mi zicea să mai pun 10.000-15.000, că nu sunt băieţii mulţumiţi. Am făcut un calcul şi media contractelor in echipa de bază era de 70.000 de dolari. Cred că de primele trei-patru locuri", a punctat Mititelu.

DEZAMĂGIRE

"In 24 de luni nu am sancţionat nici un jucător, deşi i-am ameninţat de atătea ori. Trebuie să stărpesc răul de la rădăcină. Imi pare rău că jucători cu care credeam că sparg lumea au clacat psihic şi nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor noastre, nu neapărat valoric, ci prin atitudine şi prin caracter"

Adrian Mititelu finanţator "U" Craiova

MĂNDRU

"Este o mare responsabilitate pentru mine să ajung căpitanul echipei. Cred că vom ieşi din această criză şi că ne vom reveni. Meciul de acasă cu Unirea Urziceni este foarte important şi sper să marchez pentru a-i face fericiţi pe suporteri şi pentru a-mi demonstra mie şi celor care au avut incredere in mine că merit banderola de căpitan"

Florin Costea noul căpitan de echipă "U" Craiova

×
Subiecte în articol: sport mititelu