x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BARCELONA - Van Bommel e "catalan"

BARCELONA - Van Bommel e "catalan"

18 Mai 2005   •   00:00

Olandezul Mark van Bommel este primul jucator achizitionat de Barcelona in acest sezon.

ACHIZITIE DE MARCA. Noua campioana a Spaniei si-a asigurat serviciile olandezului Van Bommel (centru)
Transferul fotbalistului la noua campioana a Spaniei era vehiculat de mai mult timp, insa totul a devenit oficial abia acum, pentru ca ambele parti au convenit sa faca publica vestea doar dupa ce gruparea spaniola castiga campionatul.

ACORD. Internationalul olandez, care se afla la final de contract cu PSV Eindhoven, a semnat cu gruparea catalana o intelegere pe trei ani. Detaliile acordului nu au fost insa facute publice. Van Bommel, in varsta de 28 de ani, va fi prezentat oficial catalanilor in a doua jumatate a lunii iunie, dupa meciurile pe care Olanda le va disputa in preliminariile CM 2006 cu Romania si Finlanda. La echipa catalana el va fi coechipier cu un compatriot, Giovanni van Bronckhorst, si va lucra sub comanda unui alt olandez, Frank Rijkaard.

ADVERSAR. Van Bommel a jucat 13 ani in prima liga olandeza, in ultimele 6 sezoane evoluand la PSV Eindhoven. In actuala editie de campionat el a marcat 11 goluri, in 23 de meciuri jucate. A debutat in echipa nationala in 2000, iar in prezent este unul dintre jucatorii cheie ai reprezentativei antrenate de Marco van Basten, pe care tricolorii o vor intalni pe 4 iunie, la Rotterdam. (Delia Gomoescu)

PLEACA ETO’O?
Daca van Bommel va veni la Barcelona, Samuel Eto’o ar putea pleca. Chelsea ofera 24 de milioane de euro plus doi jucatori, William Gallas si Hernan Crespo, pentru a-l achizitiona pe atacantul camerunez. Cotidianul AS scrie ca pentru antrenorul Jose Mourinho, Eto’o este un obiectiv prioritar. Deocamdata camerunezul este anchetat de Federatia Spaniola de Fotbal pentru insultele la adresa lui Real Madrid. In timpul manifestarilor prilejuite de castigarea titlului, Eto’o a strigat de sase ori, la microfon: "Madrid nenorocit, saluta campioana!".

×
Subiecte în articol: sport van bommel