x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bate vânt de primăvară

Bate vânt de primăvară

de Vlad Ionescu    |    12 Ian 2010   •   00:00
Bate vânt de primăvară
Sursa foto: Razvan Pasarica/AGERPRES

Fetele de la Oltchim s-au calificat pentru al treilea an consecutiv între cele mai bune opt echipe ale Europei, după victoria cu 27-26 (15-14) obţinută pe teren propriu, în faţa formaţiei spaniole SD Itxako.



Campioanele României au intrat pe teren crispate, neputând parcă uita eşecul suferit la Mondiale în faţa Spaniei, care le-a scos practic din lupta pentru medalii. În plus, fără accidentatele Valentina Elisei şi Cristina Neagu jocul Oltchimului a avut de suferit, rezultând un meci echilibrat, în care ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere. Până la urmă victoria a surâs româncelor, scor 27-26, care şi-au consolidat poziţia de lider în grupa C, cu 8 puncte din 5 meciuri.

Pe locurile următoare se află Gyor cu 6 puncte, Zvezda Zvenigorod cu 5 puncte şi Itxako cu un punct. Având deja calificarea în buzunar, Oltchim va juca duminică la Gyor şi îşi va păstra primul loc dacă nu va pierde la mai mult de 4 goluri.

RADU VOINA, CONTESTAT
"Am obţinut o victorie importantă, în faţa unei echipe care joacă mai bine în deplasare. Sunt mulţumit de modul în care s-au dăruit fetele, de felul în care s-au bătut pe teren. Majoritatea dintre ele vin de la Campionatul Mondial şi au fost demoralizate. Vrem să învingem şi la Gyor şi să câştigăm grupa", a declarat după meci antrenorul Radu Voina. Tehnicianul a fost şi de această dată contestat de fani, grupul Brigada Zăvoi afişând un banner cu mesajul: "Hai că se poate. Să pleci! Nimeni nu te mai vrea". Voina se află într-o situaţie dificilă, chiar şefii clubului cerându-i să fie mai dur cu jucătoarele. "Dacă asta se vrea de la mine, vă spun sincer că nu sunt omul potrivit pentru aşa ceva", a fost răspunsul lui Voina.

×
Subiecte în articol: sport