x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor

27 Apr 2010   •   00:00

Maşinăria de fotbal bavareză a renăscut în acest sezon şi merge în ultimul act al Ligii Campionilor după ce a eliminat-o în semifinale pe Olympique Lyon cu scorul general de 4-0.

După victoria cu 1-0 din tur, nemţilor le era suficient un 0-0 pentru calificare, dar trupa lui Louis van Gaal nu şi-a propus nici un moment  să joace defensiv. Bayern a ratat o primă ocazie încă din minutul 2, când Muller a trimis puţin pe lângă poarta lui Lloris după o imensă greşeală a căpitanului lui Lyon, Cris.

Bavarezii aveau să deschidă însă scorul în minutul 26, după o acţiune plecată de la Robben, continuată de Muller şi finalizată de Olic. Francezii erau nevoiţi în acel moment să înscrie trei goluri pentru a se califica, dar prima lor ocazie a venit abia în minutul 30, când Bastos nu a nimerit cadrul porţii lui Butt.

Fără căpitan
De altfel, Lyon a expediat primul şut pe poartă abia în minutul 61, prin Govou. Gazdele rămăseseră între timp şi fără căpitanul Cris, eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene în decurs de numai 10 secunde, primul uşor, în urma unui fault controversat, şi al doilea pentru proteste. În zece oameni, francezii au mai încasat încă două goluri de la acelaşi Olic şi Bayern Munchen ajunge în finala Ligii Campionilor după o pauză de 9 ani.

Cu Inter Milano sau Barcelona

Adversara lui Bayern din finală va fi învingătoarea dublei manşe dintre Inter Milano, echipa lui Cristi Chivu, şi FC Barcelona, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor. În tur, trupa lui Jose Mourinho s-a impus pe teren propriu cu 3-1.

Ribery află azi dacă poate juca în finală
Eliminat direct în minutul 36 al partidei tur cu Olympique Lyon, după o intrare cu talpa pe glezna lui Lisandro Lopez, Frank Ribery nu a evoluat aseară pentru Bayern. Comisia de Disciplină a UEFA va judeca astăzi cazul internaţionalului francez, care în mod normal va primi cel puţin două etape de suspendare. Bavarezii speră însă ca Ribery să fie sancţionat doar o etapă şi să poată fi folosit în finala de la Madrid, programată la 22 mai.

LIGA CAMPIONILOR - SEMIFINALE (RETUR)

Marţi

Olympique Lyon - BAYERN MUNCHEN 0-3 (în tur 0-1)
Olic 26, 67, 78

Miercuri, ora 21:45 (TVR 1)

FC Barcelona - Inter Milano (în tur 1-3)

×
Subiecte în articol: redactie