x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Blocaj pe traseul Liga - Federatie

Blocaj pe traseul Liga - Federatie

18 Mar 2004   •   00:00

Controversa legata de desfiintarea comisiilor din cadrul LPF si trecerea lor sub tutela FRF creeaza o situatie de confuzie totala. Practic, activitatea fotbalistica interna a intrat in blocaj.

Despre acest subiect si-a expus parerea profesorul Iosif Urs, licentiat in Drept, membru al Consiliului Ligii.

  • Jurnalul National: Cum comentati hotararea Adunarii Generale a FRF?

    Iosif Urs: Este una ilegala, lovita de nulitate absoluta. Orice modificare a statutului LPF se face de catre Adunarea Generala a Ligii.

  • Ce veti face in acest caz?

    Vom introduce o actiune judecatoreasca prin care vom solicita sa se constate nulitatea hotararilor de luni. Liga este o persoana juridica independenta, cu un statut propriu si cu certificat de identitate juridica. Este inregistrata la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania. Nimeni nu ne poate modifica statutul. In calitate de specialist, nu pot sa tac si sa tolerez astfel de practici. Probabil ca in spatele acestor abuzuri se afla grupuri de interese.

  • Dar Liga nu se subordoneaza FRF?

    Suntem subordonati FRF, dar nu ca si structura interna a FRF. Practic, in Adunarea Generala a Federatiei s-a supus la vot statutul unei terte persoane.

  • Dumitru Dragomir a spus ca, in continuare, comisiile vor ramane la Liga.

    Asa si va fi, pentru ca asa e normal. Noi am primit o hartie de la FRF prin care ni se solicita sa trimitem acolo toata documentatia cluburilor si jucatorilor. Noi le-am cerut, la schimb, o hartie prin care sa ni se justifice temeiul juridic prin care ni se ridica competenta. La ora actuala ne aflam la stadiul de corespondenta. Cu toate acestea, am zis ca joi sa se tina Comisia de Disciplina la LPF.
    ( PAUL ANDONE, FLORIN GONGU )


    "Babicu" nu stie unde sa se legitimeze

    Stadiul de corespondenta la care se afla la ora actuala Liga si Federatia creeaza controverse. Prima victima a acestei stari de lucru este portarul Cristi Munteanu. Declarat liber de contract de la FC National de catre Comisia Juridica a LPF, el nu a putut fi, deocamdata, legitimat la Dinamo. Oficialii din Stefan cel Mare au dorit marti sa-l legitimeze pe "Babicu", dar cei de la Liga au spus ca nu mai e de competenta lor acest lucru, ci de cea a Federatiei! Astfel, la ora actuala, Munteanu e pe drumuri, neputand fi bun de joc pana la clarificarea litigiului dintre FRF si LPF. "Daca nu se rezolva, stau pana la vara si cu asta basta!", a declarat Cristi Munteanu.

    Se poate juca si cu "rosu"?

    Astazi, ar trebui sa fie judecati fotbalistii care au primit cartonase rosii in etapa a 16-a din Divizia A. Daca ei se duc la FRF, sanctiunile lor nu au unde fi trecute deoarece actele se afla la sediul Ligii. Daca se duc la LPF, suspendarea lor poate fi atacata de catre FRF. Exista, asadar, riscul ca fotbalistilor cu cartonas rosu in etapa 16 sa nu le figureze vreo suspendare pentru avertismentul primit si, prin urmare, sa fie buni de joc si in etapa 17! Noroc ca respectivii, Marincau (FC Arges), Minteuan (Gloria), Craciun si Todoran (Petrolul), au avut ieri meci in Cupa Romaniei si nu au jucat, putandu-se considera ca si-au ispasit pedeapsa cuvenita.


    "Toate comisiile au trecut la FRF. Asa a decis Adunarea Generala. Toate deciziile pe care le va lua LPF sunt lovite de nulitate. In cazul "n care cluburile se vor prezenta cu jucatorii la LPF, atunci vor suporta sanctiuni"
    Adalbert Kassai secretar general FRF

    "Noi suntem in masura sa judecam jucatorii, pentru ca decizia Adunarii Generale este nestatutara. Propunerea nu trebuia facuta in acest moment, ci trebuia rezolvata in cadrul Adunarii Generale a LPF. Oricum, noi ne vom adresa instantelor superioare"
    Valentin Alexandru secretar general LPF

×
Subiecte în articol: sport liga