x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Nimic nu este pierdut

BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Nimic nu este pierdut

de Marius Mihalcea    |    24 Oct 2008   •   00:00
BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Nimic nu este pierdut

Chiar dacă a pierdut partida disputată miercuri seară pe terenul vicecampioanei Franţei, gruparea din Gruia păstrează şanse la calificarea în "optimile" competiţiei.



CFR nu a mai repetat la Bordeaux prestaţia bună din meciurile cu AS Roma şi cu Chelsea şi a suferit prima sa înfrângere în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Chiar şi aşa, ardelenii nu şi-au pierdut speranţa că vor reuşi să acceadă în primăvara europeană, chiar dacă lucrurile au devenit acum ceva mai complicate. Jucătorii lui Maurizio Trombetta au revenit ieri în ţară, la ora 15:30, cu aceeaşi cursă charter care i-a transportat şi la Bordeaux, dar nu au oferit presei nici un fel de declaraţii.

"SĂ JUCĂM AGRESIV!"  

A vorbit, în schimb, preşedintele campioanei României, Iuliu Mureşan, care a pus eşecul de la Bordeaux pe seama lipsei de şansă. "Din păcate, am avut ghinion. Chiar şi aşa însă, nu este încă nimic pierdut, soarta calificării este în continuare în mâinile noastre. Sper ca în partida retur să câştigăm şi să ne asigurăm cel puţin locul trei, ca să mergem în primăvara europeană, chiar dacă numai în Cupa UEFA. Înainte de meciul cu Bordeaux ne-am fi mulţumit şi cu un egal, dar am avut ghinion şi am pierdut în urma unui autogol", a spus Mureşan. Cât priveşte evoluţia lui Trică şi compania, Mureşan a afirmat: "N-am făcut un meci rău, am luptat cât s-a putut. Adversarii noştri, care dacă nu câştigau ieşeau din cursa pentru calificare, au fost însă mult mai determinaţi decât noi. Au fost mai proaspeţi, dar chiar şi aşa, au reuşit să câştige printr-un gol norocos, lucru care face parte totuşi din joc". Referitor la meciul retur, de peste două săptămâni, Iuliu Mureşan a spus: "La Bordeaux am văzut o echipă gazdă foarte agresivă, iar aşa trebuie să jucăm şi noi, pe teren propriu, mai ales că vom avea de partea noastră şi aportul publicului. Cred că dacă vom câştiga meciul retur cu Bordeaux, lucrurile o să revină la normal. O victorie acasă cu Bordeaux ne-ar putea face să sperăm în continuare şi la calificarea în optimile de finală ale Ligii, chiar dacă, mai mult ca probabil, o să depindem şi de rezultatele celorlalte jocuri. Etapa viitoare ideal ar fi ca noi să batem, iar Roma să piardă acasă cu Chelsea".  

"N-a arătat de Liga Campionilor"

Presa franceză consideră că echipa fostului campion mondial şi european Lauren Blanc a obţinut trei puncte vitale în meciul cu CFR. "Bordeaux s-a înviorat pe scena europeană", a notat cotidianul L’Equipe, care a subliniat că Girondins "a reuşit să treacă de CFR Cluj profitând de un moment «fatidic», în care clujenii au marcat în propria poartă". L’Equipe a mai adăugat: "Bordeaux s-a impus datorită unei dominări laborioase şi a demonstrat că poate evolua mai bine în partidele următoare". Prestigiosul cotidian francez a făcut şi o remarcă negativă: "Meciul nu a arătat ca unul de Liga Campionilor, mai ales din punct de vedere al ritmului şi al calităţii tehnice". "Încă o şansă", a titrat ieri Sud Quest, punctând că Bordeaux a obţinut singurul rezultat care o mai putea ţine în viaţă.  

Yssouf Kone: "Este vina noastră"

Atacantul lui CFR, ivorianul Yssouf Kone, a considerat după încheierea partidei de la Bordeaux că vina pentru înfrângere le aparţine jucătorilor. "Am avut o problemă colectivă şi nimic nu a mers. Am jucat prea mult în apărare şi nu am făcut un meci bun. Dacă vrem altceva nu este nici un secret: va trebui să muncim şi să alergăm de două ori mai mult. Bordeaux a fost o echipă compactă în toate compartimentele de joc şi ştim ce ne aşteaptă în retur. Suntem puţin dezamăgiţi după rezultatele obţinute cu AS Roma şi Chelsea, însă doar noi suntem vinovaţi. Această înfrângere este complet din vina noastră. Nimeni nu a jucat bine, dar vom lupta, deoarece tot outsideri ne considerăm", a spus Kone.

×
Subiecte în articol: sport Bordeaux