x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Boris Tadic, amendat pentru că a băut şampanie la meciul Serbia - România

Boris Tadic, amendat pentru că a băut şampanie la meciul Serbia - România

08 Dec 2009   •   00:00
Boris Tadic, amendat pentru că a băut şampanie la meciul Serbia - România
Sursa foto: novosti.rs/

Preşedintele sârb Boris Tadic a fost amendat cu suma de 400 de euro (40.000 de dinari) pentru că a băut şampanie la finalul meciului cu România, informează Vecernje Novosti şi Press. A fost partida care a consfinţit calificarea Serbiei la Cupa Mondială de fotbal din 2010.



Preşedintele sârb a pledat vinovat săptămâna trecută în faţa tribunalului municipal din Belgrad, explicând că nu a ştiut că încalcă legea. "Nu am ştiut că este interzis în incintele sportive consumul de băuturi de alcoolice, chiar şi pentru a ciocni simbolic un pahar. Îmi asum întreaga responsabilitate şi cred că, ca orice cetăţean, trebuie să plătesc amendă sau să ispăşesc o pedeapsă, în funcţie de verdict", a declarat în faţa instanţei şeful statului.

Alţi doi responsabili sârbi, miniştrii sporturilor, Snezana Markovic-Samardzic, şi preşedintele Adunării generale municipale din Belgrad, Aleksandar Antic, au fost condamnaţi la plata unor amenzi similare.

O lege numită "anti-hooligans", vizând reprimarea violenţei în timpul evenimentelor sportive, interzice vânzarea şi consumul de alcool pe stadioane în timpul jocului şi 90 de minute după meci. Poliţia a înaintat plângere pe 16 octombrie împotriva lui Tadic, a preşedintelui federaţiei de fotbal, Tomislav Karadzic, a ministrului sporturilor, Snezana Markovic-Samardzic, pentru "violarea legii contra violenţei şi comportamentelor indecente în timpul întâlnirilor sportive".

Poliţia i-a reproşat lui Tadic şi celorlalţi că au deschis o sticlă de şampanie în salonul stadionului Steaua Roşie Belgrad, după victoria Serbiei împotriva României, pe 10 octombrie.

×
Subiecte în articol: sport