x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Boxerul Bogdan Dinu şi-a luat avocat

Boxerul Bogdan Dinu şi-a luat avocat

de Vlad Ionescu    |    04 Noi 2007   •   00:00
Boxerul Bogdan Dinu şi-a luat avocat
Sursa foto: Ciprian Sterian/

Bogdan Dinu,unul din cei trei boxeri care au fost surprinşi furănd dintr-un magazin din Chicago, şi-a susţinut de la inceput nevinovăţia, fiind apărat nu doar de familie, ci şi de antrenorul său de la clubul HCM Buzău, Constantin Voicilaş.

Campionatele Mondiale de amatori s-au incheiat aseară, fără ca vreun pugilist romăn să urce pe podiumul de premiere. Delegaţia tricoloră se va intoarce in ţară măine, inclusiv cei trei boxeri care au fost surprinşi furănd dintr-un magazin din Chicago.

Gestul acestora a fost imediat sancţionat de Asociaţia Internaţională a Boxului Amator, care i-a suspendat pe viaţă pe Bogdan Dinu (21 de ani), Iulian Stan (20 de ani) şi Roland Gavril (21 de ani), o măsură similară fiind luată şi impotriva conducătorului delegaţiei, Vasile Cătea, vicepreşedintele forului nostru de specialitate. Cum cei trei sportivi nu mai puteau sta cu restul echipei, ei au fost cazaţi la un cetăţean american de origine romănă care are o firmă de construcţii la Chicago.

APĂRARE. Bogdan Dinu, fost medaliat la Campionatele Mondiale şi Europene de juniori, şi-a susţinut de la inceput nevinovăţia, fiind apărat nu doar de familie, ci şi de antrenorul său de la clubul HCM Buzău, Constantin Voicilaş. El a negat că ar fi furat din magazinul Nordstrom din Chicago, declarănd că a rămas din solidaritate alături de ceilalţi doi boxeri care erau anchetaţi de autorităţile americane, insă a fost tratat la fel ca aceştia. Voicilaş a fost anunţat de părinţii boxerului buzoian că Bogdan şi-a angajat un avocat care cunoaşte limba romănă şi care incearcă să obţină probe care l-ar putea disculpa. Mai mult, tehnicianul crede că elevul său ar putea scăpa de pedeapsa dată de AIBA. "O să apară noutăţi de senzaţie, pentru că s-a vizionat caseta şi se pare că Dinu s-a disculpat. O să trimită pe fax cazierul, nu ştiu insă şi dacă o decizie juridică, dar eu aşa am aflat de la părinţii lui, că ar fi fost disculpat după ce Rudel Obreja s-a dus la magazin şi a vizionat caseta."

SUPĂRARE. Antrenorul s-a declarat dezamăgit de felul in care federaţia noastră a reacţionat in acest caz: "Nu l-au apărat deloc, ba, dimpotrivă. Chiar dacă ar fi fost sută la sută vinovat, tot ar fi trebuit să se opună deciziei de suspendare pe viaţă. Dinu e un copil, nu are decăt 21 de ani. Cum să-i opreşti viitorul doar pentru atăt? Mutu la fotbal s-a drogat, mai rău, dar a fost apărat de federaţie, iar acum e cel mai bun. Cănd Dinu sau orice alt boxer, vezi cazul recent al lui Bute, aduce medalii, cei din federaţie ies cu pieptul in faţă. Cănd boxerul e la greu şi chiar are nevoie de ajutor, nu mai e bun, e un infractor, la gunoi cu el". Nici clubul CSM Buzău nu s-a grăbit să-l sancţioneze pe Bogdan Dinu, preşedintele Mircea Chisling afirmănd că sportivul a avut parte de o pedeapsă mult prea drastică inainte să fie judecat. "Buzăul nu a avut sportiv ca el in ultimii zeci de ani. Nu ar trebui să i se ia totul, să-l decapităm din prima. Eu de asta nu am dictat măsuri impotriva lui. Aşteptăm să vedem ce zice şi apoi luăm măsuri", a declarat oficialul buzoian.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport dinu