x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bulgarii fac legea

Bulgarii fac legea

09 Iun 2004   •   00:00

Dupa primele doua etape ale celei de-a 41-a editii a Turului ciclist al Romaniei, in clasamentul general conduce bulgarul Vladimir Koev. El s-a clasat pe locul secund in ambele etape, primind ieri tricoul galben.

DANIEL STAN - Curtea de Arges

Rutierul dinamovist George Manu a castigat prima etapa a turului, desfasurata luni, intre Craiova si Targu-Jiu. Manu a strabatut cei 115 kilometri in 2:36:20, devenind astfel al doilea purtator al tricoului galben.

IERARHIE. Ciclistul echipei Dinamo a fost urmat de bulgarul Vladimir Koev, pe locul al treilea sosind ucraineanul Volodymyr Starchyk, ambii in acelasi timp cu invingatorul. Etapa a fost prevazuta si cu doua sprinturi intermediare, la Filiasi si Rovinari. Primul sprint a fost castigat de Alexandru Ciocan (Conpet Petrolul Ploiesti), iar la cel de-al doilea s-a impus Starchyk.

TRICOURI. Desi in ultima parte a cursei a plouat torential, in aceasta prima etapa s-a mers intr-un ritm alert, inregistrandu-se o viteza medie de 41,4 kilometri pe ora. Dupa prima etapa, tricoul rosu, al celui mai bun sprinter, i-a revenit ucrainianului Starchyk, tricoul alb, al liderului clasamentului general individual pe puncte, a fost cistigat de Koev, iar cel bleu, al celui mai bun rutier roman, a ramas in posesia lui Alexandru Ciocan (Conpet Petrolul).

LIDER. Etapa de ieri, care s-a desfasurat de-a lungul a 147 de kilometri, intre Targu-Jiu si Curtea de Arges, a revenit rutierului turc Mert Murtlu. Acesta a fost urmat de bulgarul Vladimir Koev, devenit lider al clasamentului general, urmand sa poarte in etapa de azi tricoul galben. Dintre ciclistii romani, cel mai rapid s-a dovedit a fi Gabriel Sorin Pop (Conpet Petrolul Ploiesti), clasat al treilea. Rutierii din tara noastra nu au reusit sa se impuna nici in vreunul dintre cele trei sprinturi intermediare sau in cele patru catarari prevazute ieri.

DISTINCTII. Dupa ce-a de-a doua etapa s-au schimbat purtatorii tuturor celor cinci tricouri distinctive. Cel rosu, al celui mai bun sprinter al turului, a fost preluat de turcul Usta Behcet, care l-a depasit astfel pe ucraineanul Starchyk. Acesta a primit insa tricoul alb, acela al liderului in clasamentul general individul pe puncte. Si tricoul bleu, acela al celui mai bun rutier roman, si-a schimbat proprietarul, acesta fiind acum Gabriel Sorin Pop. Pentru prima data s-a acordat si tricoul verde, pentru cel mai bun catarator, care i-a revenit lui Atanas Kostov (Bulgaria).

Modificare in etapa a treia

Etapa a treia a Turului Romaniei, care trebuia sa se desfasoare astazi pe traseul Curtea de Arges - Baraj Vidraru - Balea Lac - Fagaras - Sibiu a fost modificata, deoarece soseaua Transfagarasan este in acest moment impracticabila. Astfel, directorul cursei, Stefan Siposi, a hotarat ca noul itinerar va fi Curtea de Arges - Ramnicu-Valcea - Sibiu, acest traseu masurand doar 130 de kilometri, cu 17 mai putin decat cel prevazut initial. "Soseaua Transfagarasan este inchisa, deoarece exista inca gheata la cota 2.000. Posibilitatea modificarii traseului a fost luata in calcul inainte de inceperea Turului Romaniei, astfel incat nu vor exista probleme organizatorice. Stiam ca s-ar putea ca Transfagarasanul sa fie impracticabil, avand in vedere ca anul acesta competitia se desfasoara cu o luna mai devreme decat in anii precedenti", a declarat secretarul general al FR Ciclism, Vasile Selejan.
×
Subiecte în articol: sport etapa