x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute s-a intors acasă

Bute s-a intors acasă

de Vlad Ionescu    |    09 Noi 2007   •   00:00
Bute s-a intors acasă

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a revenit ieri in Romănia pentru o vacanţă de trei săptămăni. In cinstea sa, in comuna Pechea s-a pregătit o mare petrecere.

BOX - Agitaţie mare la Otopeni


Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a revenit ieri in Romănia pentru o vacanţă de trei săptămăni. In cinstea sa, in comuna Pechea s-a pregătit o mare petrecere.

Â
Lucian a intrat in salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă cu zămbetul pe buze, ţinănd deaspura capului centura ce campion al lumii. "Mă aşteptam să căştig, pentru asta am muncit. Imi doresc să rămăn cu picioarele pe pămănt, aşa cum am fost mereu. Aş vrea să păstrez centura pănă la sfărşitul carierei, şi chiar să căştig şi altele" au fost primele cuvinte ale campionului mondial de box profesionist, versiunea IBF, care nu s-a dezlipit nici un moment de părinţii săi, Maricica şi Ştefan. Printre cei veniţi să-l intămpine s-a aflat şi antrenorul Felix Păun, cel care i-a indrumat primii paşi in box, in urmă cu 13 ani. In timp ce se mai afla incă la aeroport, Lucian a fost felicitat telefonic de consilierul prezidenţial Mariana Bitang. Cum se pare că preşedintele Traian Băsescu intenţionează să-l decoreze pentru performanţa sa, sportivul a pregătit pentru şeful statului o pereche de mănuşi, dar nu pe cele cu care l-a bătut pe Berrio, pentru că acestea au rămas la federaţia canadiană.

Â

SĂRBĂTOARE. De la intălnire au lipsit surorile lui Lucian, care au rămas acasă să pregătească o mare petrecere, cum nu s-a mai văzut la Pechea. "Nu ştiu dacă va veni tot satul, dar vor fi acolo rudele şi toţi prietenii lui Lucian. Inclusiv Mihai Leu m-a anunţat că va veni. I-am pregătit pastramă de miel, sărmăluţe, friptură de porc şi un vin roşu, tot ceea ce ştim că-i place", a spus Ştefan Bute.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

Â

PROMISIUNI

"Ştiam dinaintea meciului cu Berrio că romănii se vor scula in zori ca să mă vadă, ştiam că familia va avea mari emoţii. Le mulţumesc tuturor iubitorilor boxului din ţară pentru că au fost alături de mine şi le promit voi munci şi mai mult de acum incolo şi că nu ii voi dezamăgi"

Lucian Bute

Â

Adversar

Bute işi va apăra titlul la 29 februarie, impotriva unui boxer incă nedesemnat. Se pare că există deja mai mulţi pretendenţi la acest meci, unul dintre aceştia fiind mexicanul Librado Andrade, aflat intre primii zece in versiunea IBF. In ceea ce priveşte o confruntare cu galezul Joe Calzaghe, care a reunit, săptămăna trecută, celelalte trei versiuni, rămănănd neinvins in carieră, este posibil ca aceasta să nu mai aibă loc, britanicul intenţionănd să treacă la o categorie superioară.

×
Subiecte în articol: sport