x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport C.M. Handbal / Eşec previzibil

C.M. Handbal / Eşec previzibil

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Ian 2009   •   00:00

Franţa - România 31-21  (12-9)

Paisprezece ani de tăcere s-au spulberat în sâmbătă seara, la Osijek, pentru handbalul masculin românesc. Am revenit în lumea bună a acestui sport, dominat ani buni de tricolori. Şi am revenit frumos, cu un adversar, Franţa, campion olimpic la zi.

Omer Aihan vs Claude Onesta. Un duel care a plecat din star ca punct de reper al partidei. De ce? pentru că era limpede că doar o mutare genială a lui Aihan ar fi putut băga tricolorii în ecuaţia unei miraculoase victorii. În faţa a trei mii de spectatori România a avut mingea de debut. Una pe care am ratat-o cu seninătate. Au urmat apoi golurile, o ploaie, din partea francezilor şi paradele de excepţie ale portarului Thierry Omeyer. La 4-0 pentru cocoşul galic am reuşit să punctăm pentru prima dată. Dar ce folos? Karabatic, acest sârb cu handbalul în vine moştenit genetic, Joli sau pivotul Soraindinho s-au distrat cu apărarea noastră. Totul până în minutul 20. Atunci Pârâianu et co şi-au amintit că în urmă cu trei decenii echipa lui Gaţu şi Oţelea îi învăţa pe francezi cu ce se mănâncă acest sport. Astfel, la pauză, am intrat la cabine onorabil, diferenţa fiind de doar trei goluri pe tabelă.

Mitanul secund a început cu un şapte tricolor animat, parcă, de o mare surpriză. Rudy Stănescu, cel mai bun jucător al echipei lui Aihan, a blocat foarte bine atacurile adverse iar acolo, pe teren, băieţii au arătat că Omeyer, cel mai bun portar din Liga Campionilor, poate să piardă uşor aura de extraterestru printre pământeni. Cam zece minute a durat iluzia că putem mai mult. Pentru că Franţa a apăsat serios pe pedală şi s-a distanţat la şapte -opt goluri pe tabelă. Finalul i-a prins pe români total deconcentraţi la finalizare, scorul înregistrat pe tabelă nefăcând altceva decât să ne arăte că cele patru titluri mondiale pe care le avem în palmares reprezintă o grea povară. Una care, totuşi, poate să ne readucă în prim plan în condiţiile în care handbaliştii români vor ţine trena cu care ne-au obişnuit în ultimul timp. Până la urmă înfrângerea contra Franţei nu trebuie să ne supere. Era una programată, una care s-a produs, dar una în care am văzut că uneori am arătat că avem faţa unei echipe valoroase.

 

Nu e tragedie!

Marele absent al echipei României la acest turneul final, Alin Şania, a părut destul de optimist faţă de viitoarele meciuri pe care colegii săi le vor disputa în Croaţia. Într-o declaraţie la GSP Tv, Şania a analizat meciul pierdut şi a vorbit despre partida viitoare, contra Ungariei: "A fost un meci greu pentru noi. Prima repriză am jucat ceva mai bine, dar nu excelent. În repriza secunda Franţa s-a descătuşat. Noi avem un lot mai restrîns, Franţa a rulat tot lotul. Rudy a ţinut echipa în joc, dar din păcate am a pierdut la 10 goluri. Dacă trecem peste acest meci şi ne vom concentra, noi avem şanse cu Ungaria. Niciodată nu am pierdut la diferenţă mai mare de 4 goluri, ba chiar am bătut. Astăzi am jucat la doar 40% din capacitate, dar faţă de alte echipe am ieşit binişor. Am jucat cu campioana olimpică şi 10 goluri nu înseamnă un rezultat exagerat" 


Programul complet al grupei A (Osijek):

Sâmbătă 17 ianuarie: Slovacia-Argentina (27-25); Ungaria-Australia (41-17); România-Franţa ().

Duminică 18 ianuarie: Australia-Slovacia (ora 16,00); România-Ungaria (ora 18,00); Argentina-Franţa (ora 20,00);

Luni 19 ianuarie: România-Argentina (ora 16,30); Ungaria-Slovacia (ora 18,30); Franţa-Australia (ora 20,30).

Miercuri 21 ianuarie: România-Australia (ora 16,00); Ungaria - Argentina (ora 18,00); Slovacia-Franţa (ora 20,00).

Joi 22 ianuarie: Argentina-Australia (ora 16,00); România-Slovacia (ora 18,00); Franţa - Ungaria (ora 20,00).

×
Subiecte în articol: sport