x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ca portari, cei doi nu se pot compara"

"Ca portari, cei doi nu se pot compara"

04 Aug 2004   •   00:00

Accidentat in meciul cu Gloria Bistrita, Vivi Rachita va lipsi de la meciul din Giulesti, dar este in pericol sa piarda si derby-ul cu Dinamo de la 21 august.

IONUT PADURARU, PAUL ANDONE

Cu toate ca pentru refacere are nevoie de cel putin 3 zile de repaus total, veteranul stelist a venit ieri-dimineata la stadion pentru a asista la antrenamentul condus de Walter Zenga.

LEZIUNE. "Am o leziune fibrilara la muschii aductori pe care trebuie sa o tratez. Fac o pauza totala de 3 zile, dupa care voi reincepe alergarile. Mai multe voi afla dupa aceea", a spus Rachita. Mai precis, el a suferit o ruptura fibrilara de 1,4 milimetri la muschii aductori ai piciorului stang, medicii pronosticand ca refacerea va dura 2-3 saptamani. In cazul din urma, Rachita ar putea pierde si partida cu Dinamo, programata la 21 august. "Eu as juca si intr-un picior, dar sa vedem ce zic doctorii", a spus Vivi despre posibilitatea de a evolua in aceste derby-uri.

PRONOSTIC. Chiar daca nu va juca impotriva Rapidului, Rachita s-a declarat foarte optimist in privinta rezultatului partidei din Giulesti. "E un meci foarte important, mai ales ca vine la inceputul sezonului. Nu conteaza ca jucam in deplasare, suntem mai buni si vom invinge in Giulesti", a spus mijlocasul, care a precizat ca fostul stelist Sabin Ilie este cel mai periculos om al giulestenilor.

IRONII. Rachita a devenit ironic cand a fost rugat sa comenteze primul derby condus de doi antrenori fosti portari: "O comparatie intre Zenga si Razvan Lucescu ca portari nu cred ca l-ar avantaja pe ultimul. Ca antrenori, ramane ca timpul sa decida in favoarea unuia dintre ei. Oricum, Steaua va juca intotdeauna ofensiv, chiar daca acum este condusa de un fost portar". Rachita nu i-a uitat nici pe rivalii din Soseaua Stefan cel Mare: "Daca va juca la fel ca la Constanta, Dinamo nu are mari sanse sa treaca de Zilina". Atacantul Rica Neaga a declarat in acelasi stil: "Se poate compara Lucescu cu Zenga?".

PRELUNGIRE

Nana Falemi si-a prelungit cu sase luni vechea sa intelegere cu Steaua, mijlocasul semnand un contract valabil pana la sfarsitul anului. Dupa ce a ratat un transfer in strainatate, internationalul camerunez a preferat sa se intoarca in Ghencea, unde era dorit pentru a suplini accidentarile lui Curt si Rachita. Falemi, care va primi 40.000 de dolari pentru aceasta perioada, s-a antrenat ieri pentru prima data sub comanda lui Walter Zenga. Jucatorii stelisti s-au pregatit ieri separat, jumatate pregatindu-se pe Terenul 6, restul efectuand, pe holul de la vestiare, teste fizice cu preparatorul Marian Lupu.

IDOL

Unul dintre cei mai multumiti de instalarea pe banca tehnica a Stelei a lui Zenga este bielorusul Vasili Hamutovski, fericit ca poate primi sfaturi de la unul dintre cei mai valorosi portari din istorie. "A fost un mare portar, un mare nume in istorie. L-am vazut cand eram copil, la turneele finale si la Inter", a spus Hamutovski. "Pana acum am vorbit putin cu Zenga, doar inaintea meciului cu Gloria, cand mi-a dat indicatiile tactice", a continuat portarul bielorus, care spune ca Steaua merge sa castige in Giulesti. Italianul a fost simbolul lui Inter Milano in anii ’80-’90, fiind poreclit "Omul paianjen".

MASINA

Italianul Walter Zenga a primit din partea clubului din Ghencea un autoturism Citroen C3, in valoare de 14.000 de euro. Numarul de inmatriculare de la masina italianului este B 10 ZNG, autoturismul fiind inmatriculat pe numele prietenei sale, Raluca. De asemenea, italianul a solicitat sa locuiasca tot in Cartierul Francez, acolo unde a stat in perioada in care a antrenat pe FC National. Pe site-ul personal, Zenga a publicat poze realizate in vacanta de la Ibiza petrecuta alaturi de Raluca. Cele mai interesante il infatiseaza pe fostul portar al lui Inter in ipostaze de scafandru, el fiind un pasionat al sporturilor nautice.

DORINTA

"Intalnim un adversar puternic, dar trebuie sa castigam cu Rapid pentru a incepe campionatul in forta si pentru avea un moral bun inaintea meciului cu Zeleznik. Este ceva deosebit cand inscrii intr-un derby, te bucuri mai mult, este o victorie mai mare. M-as bucura sa inscriu, dar mai important este sa castigam" - Rica Neaga, atacant Steaua
×
Subiecte în articol: sport zenga