x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cadou irosit

Cadou irosit

de Daniel Stan    |    02 Oct 2009   •   00:00
Cadou irosit
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

"Câinii" au preferat să joace la meci egal, au primit gol în cele din urmă, însă au beneficiat de un penalty pe final, ratat de Claudiu Niculescu, abia intrat.



În faţa unei echipe mult mai bine cotată, cu un sfert de finală jucat în Liga Campionilor, dinamoviştii nu se puteau gândi decât la prudenţă. "Un egal cu Panathinaikos ar fi extraordinar, mai ales că lipsesc suporterii. Toată echipa trebuie să joace cu sufletul", spunea, înainte de meci, preşedintele executiv al roş-albilor, Cristi Borcea. Antrenorul Dario Bonetti a trimis în teren o echipă defensivă, sperând să profite de faptul că grecii trebuiau să atace, după ce, în primul meci din grupă, au pierdut pe teren propriu, 1-3 cu Galatasaray.

"CĂLĂUL" CLAUDIU NICULESCU
În partea secundă, superioritatea grecilor a devenit tot mai evidentă, fiind din ce în ce mai clar că dinamoviştii se mulţumeau şi cu un 0-0. Numai că, în minutul 79, Karagounis a deschis scorul, cu un şut de la marginea careului, şi totul părea pierdut pentru Dinamo. Când puţini se mai aşteptau, Andrei Cristea a scos un penalty, pe care însă Claudiu Niculescu l-a ratat, spre disperarea naşului Cristi Borcea, care s-a întors cu spatele în momentul execuţiei. Numai că norocul e cum ţi-l faci, iar când vrei puţin, rişti să nu obţii nimic.

"Sunt vinovat"
La finalul partidei din Ştefan cel Mare, Claudiu Niculescu a părasit terenul cu ochii în lacrimi, după ce, în minutul 85, la scorul de 0-1, a ratat un penalty care a fi putut aduce un punct lui Dinamo. Surprinzător însă, "Claugol" şi-a sumat această responsabilitate, deşi abia fusese introdus în teren de Dario Bonetti. "Nu vreau să ştie nimeni ce este în sufletul meu, ce sentimente trăiesc. Sunt principalul vinovat pentru această înfrângere. Cer scuze colegilor, suporterilor şi conducătorilor", a declarat Niculescu. Antrenorul Dario Bonetti a comentat nereuşita elevului său: "A avut curajul să-şi asume responsabilitatea, dar ăsta e fotbalul. E bine totuşi că Galatasaray şi Sturm Graz au făcut egal".

×
Subiecte în articol: sport