x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Câini” cu acte în regulă

“Câini” cu acte în regulă

de Marius Mihalcea    |    17 Ian 2008   •   00:00
“Câini” cu acte în regulă

Gabriel Torje şi Gueye Mansour sunt începând de ieri jucătorii campioanei, senegalezul semnând, la rândul lui, deşi era nemulţumit în privinţa salariului.

DINAMO - Turcu: “Am luat inima Banatului!”

 

Gabriel Torje şi Gueye Mansour sunt începând de ieri jucătorii campioanei, senegalezul semnând, la rândul lui, deşi era nemulţumit în privinţa salariului. Achiziţionarea lui Torje (18 ani) a costat-o pe Dinamo nu mai puţin 2.000.000 de euro, în timp ce pentru Mansour (21 de ani) gruparea din Ştefan cel Mare va plăti 500.000 de euro. Atât internaţionalul de tineret, cât şi atacantul african au semnat cu “alb-roşii” contracte pe cinci ani.

 

PERFECT. Transferul lui Mansour s-a perfectat ceva mai greu decât cel al lui Torje, atacantul senegalez având obiecţii în privinţa salariului. “Doar cluburile s-au înţeles, fiindcă eu n-am ajuns încă la un acord cu Dinamo la bani”, declarase jucătorul, care solicita un salariu stagional de 120.000 de euro, cu 40.000 mai mult decât îi oferea Dinamo. Câteva ore mai târziu, părţile s-au pus însă de acord, fapt confirmat de impresarii lui Mansour, Cristea Opria şi Florin Iacob. “Mansour a semnat acordul de transfer şi va semna şi contractul, dar mai are nişte probleme de rezolvat cu nunta”, a spus Opria, afirmaţie susţinută şi de Iacob: “Mansour este jucătorul lui Dinamo pentru următorii cinci ani, totul este bătut în cuie”. Altfel, Mister consideră că Torje şi Mansour reprezintă un câştig pentru Dinamo. “Torje e un potenţial jucător de echipa naţională, dar depinde în mare măsură de el, însă şi de noi, dacă va reuşi să ajungă acolo. Avem nevoie de astfel de jucători, cu calităţi certe, iar Mansour ne va fi, şi el, folositor. Unul dintre acţionarii grupării din Ştefan cel Mare, Vasile Turcu, a spus: “Cred că merităm mai mult respect, inclusiv din partea suporterilor noştri. Am demonstrat tuturor că nu suntem de paie, iar dacă ne propunem ceva, realizăm. Am luat inima Banatului”.

 

Au plecat în Cipru

“Alb-roşii” au plecat ieri-dimineaţă în Cipru, la Larnaca, pentru un stagiu de pregătire ce se va întinde pe o perioadă de două săptămâni. Lotul pe care îl va avea la dispoziţie antrenorul Cornel Ţălnar îi cuprinde pe: Matache, Lobonţ, Romanovs – portari; Moţi, R. Şefan, Scarlatache, L. Goian, Galliquio, Todorovski, Muşat, Stoican, Pulhac – fundaşi; Zicu, Mărgăritescu, C. Munteanu, Ropotan, Ad. Cristea, Vranjkovici, Izvoranu, Boştină – mijlocaşi; Gussev, Dănciulescu, Fl. Bratu, L. Ganea, Cl. Niculescu – atacanţi. Delegaţia dinamovistă, care va sta la Hotelul Golden Bay, va reveni în ţară la 30 ianuarie.

 

Dinu îl aşteaptă pe Blay

Chiar dacă George Blay nu a ajuns încă în România după vacanţa de iarnă, ratând şi plecarea echipei în Cipru, Cornel Dinu continuă să mizeze pe fotbalistul ghanez. Referindu-se la lotul pe care va conta Cornel Ţălnar în retur, Mister a amintit şi de Blay: “Nu suntem descoperiţi pe nici un post, avem doar nişte semne de întrebare. Acum îi avem pe Torje, pe Todorovski, chiar şi pe Blay, care intră în calculele noastre în funcţie de cum se vor pregăti”.

 

Amicale

20.01: Dinamo – Metalurgs Liepajas (Letonia)

22.01: Dinamo – Mlada Boleslav (Cehia)

24.01: Dinamo – Olympia Ljubljana (Slovenia)

26.01: Dinamo – Viktoria Plzen (Cehia)

28.01: Dinamo – Chunnam Dragons (Coreea)

29.01: Dinamo – AEK Larnaca (Cipru)

×
Subiecte în articol: sport dinamo mansour