x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Calificarea încă se joacă

Calificarea încă se joacă

de Vlad Ionescu    |    10 Iun 2008   •   00:00
Calificarea încă se joacă

HANDBAL  ●  Preliminariile Campionatului Mondial
Reprezentativa masculină a României a pierdut cu scorul de 31-27 meciul disputat în deplasare în compania Muntenegrului, dar şansele de a ajunge la turneul final din Croaţia, care va avea loc în 2009, rămîn intacte.



HANDBAL  ●  Preliminariile Campionatului Mondial
Reprezentativa masculină a României a pierdut cu scorul de 31-27 meciul disputat în deplasare în compania Muntenegrului, dar şansele de a ajunge la turneul final din Croaţia, care va avea loc în 2009, rămîn intacte.

Ieşită de 14 ani din elita mondială, echipa României poate obţine o nouă calificare dacă va cîştiga la cel puţin cinci goluri returul programat sîmbătă, la Oradea. Cele două formaţii sînt de valori aproximativ egale, fapt demonstrat şi de meciul de la Bijelo Polje, în care diferenţa a fost făcută de oscilaţiile în evoluţia echipei noastre. Rezultatul ar fi putut fi mai strîns dacă în ultimul minut de joc tricolorii nu ar fi irosit două bune ocazii în superioritate numerică. Golurile României au fost marcate de Ghionea (5), Toma (5), Iacob (5), Petrea (4), Şania (3), Pârâianu (2), Buricea (2) şi Stavrositu (1).

PERICOL. Antrenorul Aihan Omer este conştient că meciul de la Oradea se anunţă unul de foc, însă rămîne optimist în ceea ce priveşte şansele de calificare: “Aş fi vrut un scor mai strîns. Rezultatul este incomod pentru noi, iar cele patru goluri pe care le au avans sînt periculoase. Trebuie să cîştigăm la Oradea la şase-şapte goluri, pentru a nu mai avea probleme pe final. Au existat cîteva nesincronizări în apărare, care au făcut ca scorul să nu fie mai strîns. Nu am însă nimic de reproşat băieţilor, pentru că au luptat şi s-au bătut extraordinar”. Valentin Ghionea, extremă, este convins că în faţa propriilor suporteri ai noştri pot remonta diferenţa: “A fost un meci dificil. Se putea întîmpla orice, şi să pierdem, şi să cîştigăm la zece goluri. Pînă la urmă, e bine că s-a terminat aşa. Returul e la noi acasă, şi sperăm să ne calificăm”.
ŞICANE. Delegaţia tricoloră s-a arătat deranjată de modul în care muntenegrenii s-au achitat de îndatoririle de gazde. În noaptea premergătoare meciului, jucătorii nu s-au putut odihni prea bine, deoarece la hotelul în care au fost cazaţi a avut loc o nuntă. Vicepreşedintele FRH, Petru Paleu, promite un tratament similar pentru partida de la Oradea: “O să facem şi noi o nuntă ţigănească la hotelul unde vor sta ei. Vă spun că nu vom rata calificarea”.

Rezultate

La Campionatul Mondial din 2009 sînt direct calificate Germania, deţinătoarea titlului, Croaţia, organizatoarea competiţiei, Danemarca, Franţa şi Suedia, cele mai bine clasate la Campionatul European de anul trecut. În celelalte meciuri de baraj s-au înregistrat următoarele rezultate: Slovenia – Slovacia 33-33, Spania – Grecia 32-24, Norvegia – Ucraina 29-22, Belarus – Rusia 26-26, Cehia – Serbia 38-33, Polonia – Elveţia 32-24, Ungaria – Bosnia 27-25 şi Macedonia – Islanda 34-26. Partidele retur se vor disputa la finalul acestei săptămîni.

×
Subiecte în articol: sport