x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CANOTAJ - Cîntec de lebădă

CANOTAJ - Cîntec de lebădă

de Vlad Ionescu    |    19 Sep 2008   •   00:00

Ultima competiţie majoră a sezonului de canotaj, Campionatele Europene de seniori, începe astăzi la Atena, pe listele de start aflîndu-se şi şase echipaje româneşti.



Ultima competiţie majoră a sezonului de canotaj, Campionatele Europene de seniori, începe astăzi la Atena, pe listele de start aflîndu-se şi şase echipaje româneşti.

Întrecerile vor avea loc pe Lacul Schinias, acelaşi care a găzduit şi întrecerile olimpice de acum patru ani, la care ţara noastră a cucerit nu mai puţin de trei medalii de aur. România participă la şase din cele 14 probe cuprinse în program, patru la feminin şi două la masculin, cele mai mari speranţe la podium find legate, bineînţeles, de fete.
la capĂt de drum

Campioanele olimpice de la Beijing la dublu rame, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, şi-au anunţat retragerea după această ediţie a Europenelor, şi nu concep să o facă decît cu capul sus, ceea ce înseamnă o nouă medalie de aur. După eşecul de la Olimpiadă, unde s-au clasat doar pe locul al treilea, componentele ambarcaţiunii de 8+1 sînt decise să demonstreze că ceea ce s-a întîmplat în capitala Chinei a fost doar un accident. Din echipajul de la Beijing lipseşte doar cîrmăciţa Elena Georgescu, retrasă din activitate, în locul căreia a fost selecţionată Teodora Stoica. În afară de Andrunache şi Susanu, după CE vor mai spune adio sportului de performanţă şi alte canotoare de mare valoare: Doina Ignat, Constanţa Burcică, Simona Muşat.

×
Subiecte în articol: sport