x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Casa lui Bruce Lee, din Hong Kong, devine muzeu

Casa lui Bruce Lee, din Hong Kong, devine muzeu

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Casa lui Bruce Lee, din Hong Kong, devine muzeu

13:14 • Luxoasa casă din Hong Kong a legendei kung - fu Bruce Lee ar putea deveni muzeu, acesta fiind un omagiu adus unuia dintre cei mai faimoşi "fii adoptaţi" ai oraşului.

Luxoasa casă din Hong Kong a legendei kung - fu Bruce Lee ar putea deveni muzeu, acesta fiind un omagiu adus unuia dintre cei mai faimoşi "fii adoptaţi" ai oraşului.

OMAGIU. Filantropul miliardar Yu Panglin a scos la vînzare casa cu două etaje a lui Bruce Lee, însă apoi s-a răzgîndit, notează ziarul Morning Post din Hong Kong. "Voi lua în considerare opinia comunităţii şi a diferitelor părţi implicate. Aş putea dona proprietatea dacă majoritatea consideră că aceasta ar trebui conservată", a declarat Yu, adăugînd că a refuzat deja o ofertă de 13 milioane de dolari pentru cumpărarea clădirii. Lee, care a murit în circumstanţe misterioase în 1973, la vîrsta de 32 de ani, a jucat în filme kung fu devenite între timp clasice, precum "Pumnul de fier", "Jocul morţii", "Intrarea Dragonului". El este adulat atît de admiratorii artelor marţiale, cît şi de cinefili. În ciuda presiunilor făcute de fani, autorităţile din Hong Kong nu au făcut prea multe pentru a păstra moştenirea lăsată de Bruce Lee, în afară de ridicarea unei statui ce-l reprezintă pe acesta. Autorităţile susţin că vor lua în considerare posibilitatea transformării spaţioasei case a lui Lee într-un muzeu, luînd drept model alte case memoriale precum Beatles Story din Liverpool, Marea Britanie, sau Graceland-ul lui Elvis Presley, din Tennessee, SUA.

×
Subiecte în articol: sport hong kong bruce lee