x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazacu a revenit din Spania ca sa joace contra Ciucului

Cazacu a revenit din Spania ca sa joace contra Ciucului

10 Mar 2004   •   00:00

"Fiul ratacitor" al hocheiului romanesc, Roberto Cazacu, va evolua azi pentru Steaua in finala campionatului contra HC Miercurea-Ciuc.

BASC. Cel poreclit "Coco" a evoluat in prima liga spaniola de hochei, la Victoria Gasteiz, echipa de langa Bilbao, cu care a terminat sezonul pe locul 3. "Nimeni nu se astepta sa obtinem o astfel de performanta. In Spania, hocheiul este la inceput, dar face pasi destul de mari. Oricum, ei importa acum tehnologie, cum se spune, impanzind campionatul cu straini. Sunt foarte multi antrenori rusi sau slovaci si destui jucatori din aceste tari a caror experienta conteaza", a explicat Cazacu. La Gasteiz, "Coco" a fost unul dintre cei mai buni jucatori, el reusind 24 de puncte (13 goluri si 11 pase decisive). Hocheistul ne-a povestit ca suporterii din Tara Bascilor sunt foarte vulcanici, manifestandu-se la patinoar ca la meciurile de fotbal.

"Coco" a revenit in Romania duminica noapte, el urmand sa evolueze pentru fosta sa echipa, Steaua, in finala Superligii Nationale, care incepe azi, la Bucuresti, impotriva traditionalului adversar, HC Miercurea-Ciuc.

"Vreau titlu"

"Imi lipseau partidele cu ciucanii, pentru ca in Spania nivelul este totusi destul de scazut. Atmosfera din aceste finale este deosebita si imi place foarte mult sa iau titlul pentru Steaua. Oricum, sunt doua echipe foarte apropiate ca valoare, liniile sunt echilibrate si totul se va decide pe gheata. Am inteles ca la Ciuc au venit patru slovaci, dar mi-e greu sa cred ca se vor omogeniza asa repede. Probabil ca vor forma toti aceeasi linie. Oricum, eu cred ca ii vom invinge din nou!", a concluzionat "Coco". Cazacu este convocat si la echipa nationala, care va participa in perioada 12-18 aprilie la Campionatul Mondial, Divizia 1, in Polonia.

×
Subiecte în articol: sport