x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CAZUL VALIZA - Gigi s-a dus la Parchet ca să ajungă la meci

CAZUL VALIZA - Gigi s-a dus la Parchet ca să ajungă la meci

de Ionut Paduraru    |    21 Oct 2008   •   00:00
CAZUL VALIZA - Gigi s-a dus la Parchet ca să ajungă la meci

Spunând că se teme că procurorii îl vor ridica înaintea meciului cu Olympique Lyon, finanţatorul stelist Gigi Becali s-a prezentat ieri la DNA, în legătură cu dosarul "Valiza".



Spunând că se teme că procurorii îl vor ridica înaintea meciului cu Olympique Lyon, finanţatorul stelist Gigi Becali s-a prezentat ieri la DNA, în legătură cu dosarul "Valiza".

Becali a stat doar cinci minute în sediul DNA, timp în care a semnat un proces-verbal în care a arătat că nu vrea să facă nici o declaraţie pe parcursul urmăririi penale şi că aşteaptă trimiterea dosarului în instanţă. Patronul Stelei a declarat că nu se temea de o intervenţie în forţă a procurorilor, ca în cazul selecţionerului Victor Piţurcă, ci doar că nu voia să rişte astfel să piardă vreun meci din Liga Campionilor. "Am preferat să vin singur, că altfel mă ridicau înainte de meciul cu Lyon sau cu Bayern München. Mă ţineau două-trei ore şi de ce să nu văd eu meciurile? Aşa nu mai am nici o treabă cu ei, ne vedem în instanţă. Nici măcar nu am vrut să dau mâna cu ei", a spus Gigi Becali la ieşirea din sediul DNA.

Hotărârea lui Becali de a veni în faţa procurorilor vine la patru zile după ce Victor Piţurcă a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta acuzaţiile din dosarul "Valiza". Piţurcă este învinuit de favorizarea infractorului, respectiv a lui Gigi Becali, deoarece a semnat ca martor un precontract de vânzare-cumpărare a unui teren din Cluj pentru 1,7 milioane de euro, exact suma pe care o aveau la ei apropiaţii finanţatorului stelist reţinuţi de procurorii DNA la 7 mai.

"Premierea nu-i corupţie"
Tot ieri, la sosirea la sediul DNA, Becali declarase că dosarul său nu cuprinde nici o faptă de corupţie, deoarece premierea unor jucători nu poate fi considerată corupţie. "Premierea în România nu este o faptă de corupţie, acest dosar nu există. Deci nu există nici un fals, nici un uz de fals, nici valiza, nici banii", a mai spus finanţatorul Stelei.

Istoric

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii susţin că, în perioada 5-7 mai, Gigi Becali "a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Doboş Anton, în acel moment preşedinte la Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai echipei, pentru ca, în ultima etapă a campionatului trecut, clubul universitar "să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate" în meciul cu CFR Cluj, contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană. La data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost reţinută de procurori. La 23 mai, Gigi Becali a declarat că banii erau destinaţi cumpărării unui teren, drept dovadă prezentând un precontract semnat cu 20 de zile înaintea meciului "U" Cluj – CFR Cluj.

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali