x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cearta intre Copos si Stefan

Cearta intre Copos si Stefan

10 Mar 2004   •   00:00

La trei saptamani dupa ce Adrian Iencsi a plecat in Rusia, transferul sau a revenit din nou in atentie, presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, sustinand ca trebuie sa primeasca 50.000 de dolari.

Boss-ul nemtenilor sustine ca in contractul jucatorului este stipulat clar faptul ca trebuia sa participe din partea Ceahlaului la negocierile cu rusii.

LITIGIU. "Ioan Becali spune ca nu a incheiat el actele. O sa am litigiu la LPF. El mi-a aratat un contract de transfer de 100.000 de dolari in cazul Iencsi. Eu nu contest contractul, ci faptul ca nu am participat si in mod normal trebuiau respectate clauzele financiare", a tunat "Pinalti". Presedintele Ceahlaului sustine ca suma care i se cuvine e de 50.000 de dolari plus 5 la suta din valoarea de transfer. "Ei nu vor sa plateasca si spun ca este problema lui Copos, care a incheiat actele. Noi aveam un procent de 10 la suta la un milion si jumatate, iar apoi minimum 50.000 de dolari, plus ca aveam dreptul la indemnizatia de solidaritate de 5 la suta din valoarea de transfer. Noi avem dreptul la 4 la suta, pentru ca 1 la suta are Rapidul", a spus Stefan.

COMPARATIE. "Pinalti" a spus ca gruparea visinie a prezentat un act prin care se arata ca transferul s-ar fi facut pentru 100.000 de dolari: "Ma intreb daca un jucator ca Iencsi are valoare doar de 100.000 de dolari. Eu platesc atunci toti titularii de la echipa nationala cu 1.000 de dolari sa-i aduc la Ceahlaul. Eu sunt Stefan si ma voi lupta cu ei pana la Haga. Nu am treaba cu Becali, ci cu Rapid si Copos. Nici Ceausescu nu a rezistat in fruntea maselor la infinit, dar Copos la un club de fotbal!".

REPLICA. Patronul Rapidului, George Copos, a replicat printr-un comunicat, in care sustine ca Iencsi a fost la un pas sa fie cedat gratis! "Presedintele Ceahlaului uita momentele grele in care a fost ajutat de Rapid. Lucrul cel mai grav este acela ca amnezia domnului Stefan include elementul esential: prevederile actului aditional incheiat la data de 10.03.2003 si inregistrat la LPF sub nr. 616/11.03.2003. La punctul 1, litera b a respectivului act se stipuleaza faptul ca: "In situatia in care transferul jucatorului Iencsi Adrian se realizeaza la o valoare mai mare de 1.500.000 dolari, Ceahlaul va primi 50.000 dolari". Iar la punctul 2 se specifica: "In situatia in care prevederile de la pct. 1, lit. a si, dupa caz, cele de la pct. b sunt indeplinite, Ceahlaul nu mai are nici o pretentie de la Rapid in legatura cu transferul lui Iencsi""

Uite Lutu, nu e Lutu!

Ieri-dimineata, conducerea echipei cipriote Apollon Limassol a trimis pe adresa Rapidului un fax prin care informau ca nu dispun de bani pentru a achita cea de-a doua rata a imprumutului lui Lutu. Astfel, pentru 20.000 de euro, "Piticul" urma sa revina in Giulesti, club cu care este sub contract. Spre seara, lucrurile au luat o alta turnura. Presedintele Rapidului, Ioan Becali, a declarat ca a decis ca Ionut Lutu sa ramana in Insula Afroditei pana la finele campionatului

"Oamenii plantati in Divizia A ma enerveaza"

Presedintele Rapidului, Ioan Becali, spune ca nu va stimula formatiile care vor juca contra rivalilor de la Steaua si Dinamo. "Nu e stilul nostru sa stimulam adversarii. Este alunecos si periculos. Poate iesi altceva si nu vreau sa avem parte de scandaluri. Trebuie sa-i lasam pe fotbalisti sa joace", a spus boss-ul giulestenilor, care a marturisit ca in Adunarea Generala a FRF de luni, 15 martie, se va lupta pentru pastrarea sistemului cu 16 echipe in Divizia A. "Cei care vor 18 echipe sunt niste oameni fricosi. Ei nu inteleg ca Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova si FC National se vor lupta intotdeauna pentru suprematie, iar restul vor trage pentru a scapa de retrogradare. Asa este in viata. Unul ia tortul, altii nuca. Chestia asta cu oamenii astia plantati in Divizia A ma enerveaza", a zis Becali.
( SORIN ANGHEL, PAUL ANDONE)

×
Subiecte în articol: sport dolari