x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – BORDEAUX ● La un pas de miracol

CFR CLUJ – BORDEAUX ● La un pas de miracol

de Dragos Stoica    |    04 Noi 2008   •   00:00
CFR CLUJ – BORDEAUX  ●  La un pas de miracol

Campioana en-titre a României, CFR Cluj, va disputa în această seară, contra francezilor de la Girondins de Bordeaux, un prim meci decisiv pentru o eventuală calificare istorică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. În etapa precedentă, pe 22 octombrie, în Franţa, Bordeaux s-a impus cu 1-0.



Printr-o victorie în această seară, clujenii ar acumula şapte puncte şi în cazul unui succes al lui Chelsea la Roma ar deveni favorită certă pentru ocuparea poziţiei secunde în grupa A. O remiză păstrează CFR-ul în cursa pentru locul 2, însă o eventuală înfrângere ar reduce simţitor chiar şi şansele pentru prinderea locului 3, care duce în Cupa UEFA. Pe lângă partida cu Bordeaux, clujenii aşteaptă cu înfrigurare şi speranţă deznodământul meciului de pe Olimpico din Roma, acolo unde oamenii lui Trombetta speră ca Chelsea să frângă aproape definitiv speranţele de calificare ale lui Totti şi compania.

TROMBETTA: “E UN MECI DECISIV!”
Antrenorul italian al CFR-ului, Maurizio Trombetta, a vorbit la conferinţa de presă despre importanţa confruntării cu Bordeaux: “E un meci deosebit de important pentru echipa noastră, la finalul căruia vom vedea în mare măsură pe ce loc ne vom clasa în această grupă. Avem un moral bun, am câştigat ultima partidă din campionat. E un meci decisiv, ca şi celelalte, pentru că între noi şi Bordeaux e doar un punct. Echipa e obosită din cauza ultimelor meciuri, dar putem spune că avem o zi în plus de recuperare faţă de francezi, care au jucat sâmbătă. Singura problemă pe care o avem e Didi, care s-a accidentat. Absenţa lui Rame e importantă, dar nici noi nu îi vom putea avea pe Trică şi Didi”. Trombetta a radiografiat şi jocul adversarilor: “Bordeaux joacă la fel şi acasă, şi în deplasare. Joacă un 4-2-3-1 în viteză şi are jucători de atac şi de contraatac foarte buni, periculoşi. Jucăm acasă şi trebuie să dominăm această partidă. Din ce am văzut la ei, cred că va apărea o schimbare, Henrique în locul lui Planus”. Bordeaux a sosit ieri la prânz în România, aducându-şi propriul bucătar, iar aseară, de la ora 20:00, a efectuat antrenamentul oficial. Singurul jucător care a acceptat să dialogheze cu reprezentanţii presei a fost mijlocaşul defensiv Souleymane Diawara. “Este un meci foarte, foarte greu, pentru că jucăm împotriva unei echipe care a bătut pe AS Roma şi a făcut egal cu Chelsea. Nu îmi e frică de Tony, deşi e poreclit Pitbull. Vedem noi cine pe cine muşcă. Sperăm să câştigăm la Cluj”, a spus internaţionalul francez.

Culio la Dinamo Moscova

Revelaţia CFR-ului în această ediţie a Ligii Campionilor, Juan Culio, a fost urmărit la meciul cu Unirea Urziceni de trimişi ai clubului Dinamo Moscova, aflat momentan pe locul 3 în campionatul Rusiei. Din câte se pare, ruşii sunt gata să plătească 4 milioane de euro pentru transferul sud-americanului şi să-i ofere un salariu de 800.000 de dolari pe stagiune. Emisarii ruşi se vor afla în tribună şi la meciului CFR – Bordeaux. Ultimul transfer de marcă realizat de Dinamo este cel al internaţionalului rus Aleksandr Kerzakov, achiziţionat în februarie 2008 de la Sevilla, pentru 7 milioane de euro. În acest an, Dinamo a făcut cea mai mare afacere din istoria fotbalului rus, vânzându-l pe Danny la Zenit, pentru 30 de milioane de euro.

Obiectivul CFR-ului: locul 3

Portarul Eduard Stăncioiu a declarat că obiectivul grupării ardelene este ocuparea locului trei. “La începutul grupei am considerat că principalul nostru obiectiv este locul trei. Acesta rămâne în continuare obiectivul nostru, dar o victorie cu Bordeaux ne-ar creşte şansele pentru ocuparea locului 2.” La rândul său, atacantul Yssouf Kone este de părere că, în meciul tur, jucătorii CFR-ului au fost timoraţi, ceea ce nu se va mai întâmpla în acest meci-retur. “Cheia meciului este să atacăm încă de la început. La Bordeaux am fost timoraţi în prima repriză.” Cotidianul Sud-Ouest l-a analizat pe antrenorul CFR-ului, Maurizio Trombetta: “Era necunoscut până acum aproape două luni, dar astăzi inspiră respect. Nu avea nici un palmares, dar acum se luptă de la egal la egal cu Luiz Felipe Scolari, Luciano Spalletti şi Laurent Blanc. Trombetta a demonstrat în două meciuri din Liga Campionilor, la victoria contra echipei AS Roma şi în egalul cu Chelsea, o credibilitate neaşteptată într-un mediu în care nu se impun cei fără nume. Sportul câteodată descoperă destine stranii, ca al acestui om”.

×
Subiecte în articol: sport Bordeaux