x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – RAPID / Decimaţi de suspendări

CFR CLUJ – RAPID / Decimaţi de suspendări

de Marius Mihalcea    |    13 Mar 2009   •   00:00
CFR CLUJ – RAPID / Decimaţi de suspendări

Duşan Uhrin jr şi Marian Rada au serioase probleme de efectiv înaintea partidei de azi din Gruia. Cehului îi lipsesc două piese de bază din linia mediană, în vreme ce giuleşteanul este nevoit să improvizeze în aproape tot compartimentul defensiv.  



Din prima echipă a CFR-ului vor absenta sigur mijlocaşul argentinian Sebastian Dubarbier, “Ghepardul” fiind suspendat după ce a fost eliminat în meciul cu Gloria Buzău, şi închizătorul Gabriel Mureşan, indisponibil din cauza fracturii suferite la braţul drept în aceeaşi dispută.

De partea cealaltă, Rada nu va putea conta pe serviciile a trei dintre jucătorii care formează de regulă barajul din faţa porţii lui Elinton Andrade: căpitanul Vasile Maftei şi fundaşii centrali Ricardo Fernandes şi Marius Constantin. Primii doi sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe, iar ultimul dintre ei din cauza “roşului” pe care l-a văzut în pauza întâlnirii cu Farul.

Alţi mari absenţi ai derby-ului din Gruia ar putea fi brazilianul Cesinha, nerefăcut încă după entorsa suferită în partida cu “marinarii”, iar din tabăra cealaltă argentianul Culio, care ar putea plăti cu postul de titular ieşirea nervoasă avută la adresa lui Uhrin jr.  

IENCSI ŞI MARA, TITULARI?

În aceste condiţii, ambii tehnicieni ar putea arunca în luptă jucători care nu au prins deloc sau foarte rar primul “11”. “Deja ştiu echipa cu CFR şi vă asigur că vor fi surprize”, a spus Rada la GSP TV, care pe flancul drept al apărării va merge pe mâna secundului său, Adrian Iencsi, mult mai experimentat decât soluţia reprezentată de Doru Bratu. La CFR, este de aşteptat ca Bogdan Mara, venit în această iarnă de la Unirea Urziceni din postura de jucător liber de contract, să fie titularizat în premieră. Acesta ar urma să fie distribuit ori pe postul unde evoluează de obicei Dubabarbier, ori în ofensivă, ca al doilea vârf, alături de Yssouf Kone.

Trică: “CFR e mai dezavantajată”

Fostul mijlocaş al ardelenilor, Eugen Trică, consideră că trupa lui Duşan Uhrin jr porneşte cu prima şansă în confruntarea cu Rapid. “În opinia mea, CFR are mai mari şanse să câştige meciul. De ce cred asta? Pentru că joacă în faţa propriilor suporteri şi pentru că este campioana en-titre. Chiar dacă lumea i-a criticat după primele două meciuri, când într-adevăr nu au jucat prea strălucit, sunt convins că alta va fi faţa CFR-ului în partida cu Rapid”, a spus jucătorul care a semnat în această iarnă cu formaţia cipriotă Anorthosis Famagusta. Referitor la absenţele din cele două tabere, Trică a afirmat: “Absenţele lui Mureşan şi Dubarbier vor cântări destul de greu, Sebastian este un jucător valoros care putea face oricând diferenţa. Ştiu că şi de la Rapid lipsesc trei jucători din apărare, însă eu cred că în acest compartiment se pot face mai uşor modificări, de aceea consider că CFR este echipa mai dezavantajată la acest capitol, al indisponibililor”.

200 de jandarmi

Peste 200 de jandarmi vor asigura azi securitatea la meciul dintre CFR şi Rapid. Forţele de ordine vor fi distribuite atât în imediata apropiere a Stadionului “Dr Constantin Rădulescu”, cât şi pe traseele spre acesta. Spectatorilor care vor dori să asiste la meci le va fi interzis accesul în interiorul arenei dacă vor avea asupra lor băuturi alcoolice, petarde sau alte obiecte ce ar putea fi utilizate în scopul tulburării ordinii publice. Trupa lui Marian Rada va fi susţinută în Gruia de un număr de circa 300 de suporteri, cei mai mulţi dintre aceştia urmând să facă deplasarea la Cluj în ziua meciului.

×
Subiecte în articol: sport