x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ / Vine Uhrin senior?

CFR CLUJ / Vine Uhrin senior?

de Dragos Stoica    |    08 Ian 2009   •   00:00
CFR CLUJ / Vine Uhrin senior?

Campionii au renunţat oficial la serviciile italianului care i-a pregătit în Liga Campionilor, urmând să-l aducă pe tatăl fostului antrenor al timişorenilor, Duşan Uhrin sr.



Lovitură de teatru la Cluj! După ce varianta ca fostul antrenor al Timişoarei să fie instalat sub Dealul Feleacului a căzut ca urmare a faptului că tehnicianul nu poate pregăti două echipe din acelaşi eşalon în aceeaşi ediţie de campionat, ardelenii s-au orientat către tatăl acestuia, Duşan Uhrin senior!

STRATAGEMĂ
Deşi numele acestuia n-a fost deocamdată confirmat, Uhrin senior ar urma să pregătească CFR doar pe durata returului. Din vară, banca tehnică ar trebui preluată de fiul său, proaspăt demis de Marian Iancu de la FC Timişoara. Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a admis ieri că Trombetta nu va mai fi antrenorul lui CFR din primăvară: "L-am anunţat acum câteva zile pe Maurizio că nu va mai fi principal. A făcut treaba bună, dar dorim altceva. El nu şi-ar fi dorit să rămână secund la Cluj. Avem ceva stabilit cu un alt antrenor, nu am luat niciodată o decizie dacă nu aveam acoperire. Trombetta nu a fost foarte afectat, cumva se aştepta". Oficialul a afirmat că cel târziu până sâmbătă va fi anunţat numele noului tehnician. "Deja sunt toate puse la punct cu noul antrenor. Jucătorii vor avea primul antrenament duminică cu noul lor antrenor. Nu este un tehnician care să mai fi lucrat până acum în România. E străin, s-ar putea să fie un antrenor din Cehia, dar nu este Duşan Uhrin Jr", a declarat Mureşan. În altă ordine de idei, acesta a spus că este posibil ca CFR să se despartă în această iarnă de mijlocaşul Juan Culio, dorit de mai multe echipe din campionatul Rusiei. După câte se pare, Duşan Uhrin Jr este totuşi principala ţintă a formaţiei patronate de Arpad Paszkany. De altfel, clujenii, alături de alte câteva cluburi din Liga 1, vor propune la prima Adunare Generală mai multe modificări în actualul regulament, care nu permite ca un tehnician să pregătească două echipe diferite în acelaşi sezon. Pentru a-şi lua totuşi o marjă de siguranţă, ardelenii au recurs la varianta de a-l aduce pe Duşan Uhrin sr. Cea mai mare performanţă a acestuia ca antrenor este titlul de vicempioană europeană adus naţionalei Cehiei în 1996, pe când tehnicianul a avut sub comandă jucători precum Poborski, Nedved şi Skuhravy.

Fabbiani a lipsit

Atacantul argentinian Cristian Fabbiani a lipsit de la primul antrenament al echipei unde este împrumutat de CFR, Newell’s Old Boys, iar marţi a depus o sesizare la Asociaţia Fotbaliştilor din Argentina prin care reclamă neplata drepturilor financiare din ultimele patru luni. Fotbalistul a solicitat plata salariilor restante în 48 de ore, chiar în ziua în care noul antrenor al lui Newell’s, Nestor Sensini, a condus primul său antrenament. Vicepreşedintele lui Newell’s a afirmat însă că Fabbiani nu va părăsi clubul până în iunie, când îi expiră împrumutul de la CFR. Până în prezent, Fabianni a marcat patru goluri pentru Newell’s, dar clubul River Plate şi-a manifestat dorinţa de a-l achiziţiona.

Iancu ştia!

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat marţi că iminenta sosire a "cuplului" Duşan Uhrin nu l-a surprins, deoarece era la curent de mai multă vreme cu o asemenea posibilitate. "Nu mă deranjează cu nimic. Îl cunoaştem pe Duşan Uhrin Jr, deci ştim cum va juca CFR-ul. Ştiam de anul trecut că Uhrin va antrena pe CFR Cluj, dar nu am timp să mă preocupe acest lucru. Oricum, va fi interesant de urmărit cum va colabora cu tatăl său. Îl ştiu pe tatăl lui Uhrin şi pot să vă asigur că nu arată ca un actor de comedie", a spus finanţatorul timişorenilor, care a mai spus că nu este de acord cu prevederea regulamentară care interzice unui antrenor din campionatul românesc să poată antrena două echipe diferite în acelaşi sezon.

×
Subiecte în articol: sport antrenor uhrin duşan uhrin