x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR, stăpîna Ligii 1

CFR, stăpîna Ligii 1

de Delia Gomoescu    |    09 Mai 2008   •   00:00
CFR, stăpîna Ligii 1

Noua campioană a României, CFR Cluj, a sărbătorit în Gruia primul titlu din istoria de peste 100 de ani, în vreme ce Steaua a trebuit să se mulţumească doar cu locul 2 chiar în ziua în care a sărbătorit seara magică de la Sevilla, din 1986.

Noua campioană a României, CFR Cluj, a sărbătorit în Gruia primul titlu din istoria de peste 100 de ani, în vreme ce Steaua a trebuit să se mulţumească doar cu locul 2 chiar în ziua în care a sărbătorit seara magică de la Sevilla, din 1986.

 

 

Imediat după victoria obţinută pe stadionul Ion Moina, jucătorii, antrenorii şi conducătorii celor de la CFR au declanşat fiesta pe stadionul din Gruia. După ce şampania a curs în valuri, toată suflarea “ceferistă” s-a deplasat la restauranul La Liga, proprietate a patronului Arpad Paszkany, pentru ca petrecerea să se încheie noaptea tîrziu, la clubul Obsession din Cluj.

 

 

 

REACŢII. Unul dintre cei mai fericiţi oameni era antrenorul CFR-ului, Ioan Andone: “Au fost emoţii mari şi un meci extrem de încărcat, pentru că unii jucători n-au avut experienţă de a cîştiga campionate. Mulţumesc celor de la Steaua pentru felicitări. Steaua a demonstrat că este o echipă foarte tare, trebuie să recunosc asta, iar dacă am reuşit să-i depăşim în acest an este cu atît mai merituos pentru noi. A fost greu, iar aceste 90 de minute au trecut foarte greu. N-am făcut un spectacol, dar nici nu aveam nevoie de spectacol, ci doar de cele trei puncte. Aici se va face ceva frumos, va fi greu, dar vom aduce puncte României în Liga Campionilor”, a declarat Andone. “Cred că pentru fotbalul românesc e mai bine că a luat CFR titlul. Noi vom juca direct în grupele Ligii Campionilor, acolo unde sînt sigur că va ajunge şi Steaua, care este cap de serie la tragerea la sorţi. Am speranţa că acest titlu aduce speranţa că viitoarele campionate se vor juca numai pe teren. A fost un campionat foarte greu, dar echipa a învins. Fotbalul şi corectitudinea au învins”, a completat preşedintele Iuliu Mureşan. Succesul echipei din Gruia a fost semnalat şi în Portugalia, ţara de unde provin numeroşi jucători ai săi, printre care şi căpitanul Cadu, autorul golului victoriei cu “U” Cluj. “Este o mică victorie a fotbalului portughez dincolo de hotare. Echipa cea mai portugheză din România a învins nu doar adversara din teren, ci a trecut şi peste motivaţia extra oferită Universităţii Cluj de preşedintele Stelei, în cazul victoriei”, a notat ieri cotidianul O’Jogo. Un alt cotidian sportiv important, A Bola, a titrat: “Cadu aduce titlul Clujului”.

delia.gomoescu@jurnalul.ro

 

 

 

Optimism

 

 

Patronul campioanei, Arpad Paszkany, deborda de optimism după cucerirea titului: “Vom continua investiţiile, vom aduce jucători foarte buni. Mulţi fotbalişti de valoare vor veni la clubul nostru, vă garantez că putem să cîştigăm şi un trofeu internaţional. Am întrerupt dominaţia Capitalei, în fotbalul românesc vor veni acum investitori potenţi, dornici ca titlul să rămînă în provincie. Timişoara, Urziceni, Galaţi ar putea să spere şi ele la titlu”.

 

 

 

Nefericire

 

 

Deşi au învins cu 5-0 pe Gloria Buzău, iar sud-americanii Pepe Moreno, Mendoza sau Dayro Moreno au făcut show, steliştii au fost trişti pentru că au terminat sezonul doar pe locul 2, după CFR. “Este greu că nu am cîştigat titlul, pentru că vrem să cîştigăm tot. Totuşi, CFR merita acest titlu. Pentru noi este important că putem juca iar în Liga Campionilor. Rămîn la Steaua şi sper să cîştigăm tot anul viitor”, a declarat portarul columbian Robinson Zapata.

 

 

 

Stabilitate

 

 

Deşi nu a cucerit titlul, antrenorul Marius Lăcătuş a fost confirmat de patronul Gigi Becali. “Lăcătuş nu pleacă. El şi-a îndeplinit obiectivul. Am terminat pe locul 2, la multe puncte în faţa rivalelor Rapid sau Dinamo şi vom juca aproape sigur, din nou, în Liga Campionilor. Şi cu asta basta”. “Nu mi-aş dori să mai trec prin astfel de emoţii, dar aceste meciuri te călesc şi în viitor vom trece mai uşor peste ele”, a spus, la rîndul său, Marius Lăcătuş.

×
Subiecte în articol: sport