x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chinezii de la FC Willy Bacau

Chinezii de la FC Willy Bacau

29 Apr 2004   •   00:00

Naicu, Domocos, Mara, Talvan si, ultimul pe lista, Radu Niculescu. Sunt doar cateva nume de fotbalisti romani care au cautat contracte bune si experienta inedita in China.

Daniel Stan - Bacau

In schimb, chinezii veniti in Romania se ocupau cu orice altceva, numai cu fotbalul nu.

MULTUMIT. Asta pana iarna trecuta. „Foarte multi prieteni au ramas surprinsi cand le-am spus de initiativa mea de a transfera fotbalisti chinezi. Dar acum nu-mi pare rau. Cel putin 3 dintre ei vor ramane la noi si din vara, iar ceilalti se vor intoarce in tara lor si vor reveni la sfarsitul anului", spune Vasile Paun, patronul echipei FC Willy Bacau, care evolueaza in Seria a II-a a Diviziei C si are in componenta 6 chinezi legitimati.

GRATIS. Chinezii au fost transferati prin intermediul LPS Bacau de la o scoala privata din orasul Tianjing. In iarna au fost imprumutati gratis la FC Willy Bacau, doi dintre ei, un portar si un atacant, fiind titulari in acest moment. Cel mai apreciat este portarul Oui Tonghui:

„Are 1,80 m inaltime si toti am ramas masca la inceput. Si ceilalti sunt la fel de inalti. M-a surprins, stiind ca, in general, chinezii sunt un popor cu o medie foarte mica de inaltime", a declarat antrenorul Florin Pavel, fostul atacant al celor de la FCM Bacau.

MODELE. Colegii de echipa i-au primit foarte bine pe cei 6 chinezi. „Au inceput sa inteleaga si romaneste, mai discutam si in engleza, dar, per total, este OK. Nu creeaza probleme la antrenamente sau in timpul liber. Pot spune ca sunt un model. Ar alerga si in somn, nemaivorbind de faptul ca, si accidentati se pregatesc normal", a adaugat Vasile Paun. Pentru ei exista un translator, care are doar 1,40 m inaltime, aflat de multi ani in Romania si casatorit in Bacau, precum si un supraveghetor. Au si bucatar propriu, care le gateste atat mancare traditionala chinezeasca, dar si romaneasca, mai ales sarmale si ciorba de burta. „Din cate am inteles de la ei, nu au voie sa inceapa viata sexuala pana la o anumita varsta. Din acest motiv nici nu vor sa auda de discoteci, prefera sa stea in camere si sa citeasca foarte mult", a explicat Vasile Paun.

VIP-urile din echipa

La echipa pregatita de Florin Pavel se regasesc nume celebre pe plan local. Este vorba despre Dragos Benea, viceprimarul Bacaului si actualul presedinte al Consiliului de Administratie de la FCM Bacau. Un alt VIP, Sergiu Sechelariu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fratele primarului Dumitru Sechelariu, are inca legitimatia la club. „Nu mai are timp acum, este ocupat cu politica, dar noi il asteptam la echipa. Daca nu mai vrea, o sa-i dam transferul, dar vom cere bani multi pentru asta", a glumit patronul echipei, Vasile Paun, care, la randul lui, a jucat si el in turul acestui campionat.
×
Subiecte în articol: sport bacau