x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine conduce haita?

Cine conduce haita?

09 Iul 2004   •   00:00

Dupa Alexa, Dinamo l-a pierdut miercuri si pe Barcauan. Danciulescu e cu un pas in Franta, iar Florentin Petre si Claudiu Niculescu sunt iritati la culme. Atmosfera din "Groapa" este tensionata la maximum. Miercuri noapte, liderii dinamovisti au stat pana dimineata in sedinta.

PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU

Mai grav e ca nimeni nu stie exact cine decide la Dinamo. Nimeni nu poate lamuri cum e cu plecarea lui Barcauan, iar visele de Liga Campionilor par la fel de credibile ca si transferarea campionului european, grecul Zagorakis.

PERSONAJE. Nicolae Badea ameninta cu sanctionarea jucatorilor si pare complet depasit de evenimente, iar Cristian Borcea se jura ca nu stie nimic legat de transferuri, desi este privit de fani drept principalul "rau" din club. Gigi Netoiu este un fel de "Fantomas" care lucreaza in umbra, fiind acuzat ca se ocupa direct de instrainarea fotbalistilor. In fine, "Vova" Cohn pare mai mult o sursa nelimitata de ironii la adresa adversarilor, dar fara vreun cuvant greu in Stefan cel Mare. Din postura de Administrator-Delegat, Cornel Dinu nu este folosit acolo unde ii este locul, devenind mai mult un personaj secundar, iar generalii din Consiliul de Administratie nu ies in scena decat atunci cand isi simt amenintate pozitiile si puterea. Mai mult, fratii Becali au mereu libertate de miscare si de manevra la nivelul lotului, vezi cazurile Marica, Mitea, Zicu sau Danciulescu. In aceste conditii, conducerea lui Dinamo nu reprezinta decat o nebuloasa, asa cum devine (din pacate pentru cei care cer liniste pentru "Champions League") si lotul lui Ioan Andone, pus in ingrata situatie de a nu sti pe care piese va miza.

EVENIMENTE. Miercuri seara, la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, liderii lui Dinamo au fost convocati pentru o sedinta prin care se cere detensionarea atmosferei. Badea si alti cativa membri influenti din club au sustinut ca la sedinta din 20 iunie trebuia sa se decida despartirea de toti jucatorii cu oferte si ganduri de plecare in Occident. "Aveam stabilit un buget de trei milioane de dolari pentru achizitii si trebuia atunci sa fie adusi jucatorii care ne interesau cu adevarat si cu care trebuia sa plecam la drum. Oricum, Liga Campionilor este mai mult o fantezie, indiferent de Zagorakis sau alte vrajeli din acestea", a dezvaluit o sursa din interiorul campioanei en titre.

"DANCIU A FACUT O PROSTIE"

Antrenorul dinamovist Ioan Andone considera ca Ionel Danciulescu nu a procedat bine plecand in Franta. "Pe Danciulescu o sa-l vedeti diseara la antrenament. Cred ca a facut o prostie ca s-a grabit si nu a cerut acceptul clubului. Este un jucator care are familia acasa, un jucator consacrat, care nu trebuia sa ia o decizie sub impulsul nervilor. Eram convins ca nu va pleca. Normal ca risca o sanctiune, pentru ca nu are voie sa paraseasca lotul decat cu aprobarea mea. Am discutat cu el aseara, tarziu. Lipsa de la antrenamente este prevazuta in Regulamentul de Ordine Interioara. O sa sufere o penalizare financiara", a spus Andone. Tehnicianul a afirmat ca nu crede in realizarea transferului lui Danciulescu la FC Nantes: "Nu cred ca se va plati suma de un milion de dolari, daca era, plateau acum o luna. Nu se va plati, mai ales ca nu au avut bani sa-i ofere un contract lui Viorel Moldovan, pe care il aveau in curte". Andone a declarat ca este posibil sa mai plece jucatori de la Dinamo: "Cei care nu semneaza prelungirea contractului, asta v-o spun sigur (Vlad Munteanu, Tames, Alistar), vor pleca. Barcauan a plecat in conditiile in care nu a vrut sa semneze. Statea cu contractul pe masa. Spune cineva ca nu o sa se mai plece de la Dinamo? Dar asta numai in conditiile in care vrea clubul. Ma pot baza pe jucatori care nu semneaza? Daca in ianuarie pleaca la Steaua? Clubul nu mai vrea sa riste". Ando a caracterizat si actuala situatie de la club: "Nu stiti ca la Dinamo daca nu e scandal, nu e bine?! Anul trecut, cand au plecat 9 jucatori ma gandeam ca nu vom termina in primele 5 echipe. Asta e, ma apuc si acum sa construiesc echipa tanara".

Vlad Munteanu: Mi-a fost lezata imaginea

Conform unor surse ale Parchetului, numele lui Vlad Munteanu a fost nominalizat pe o posibila lista de martori in "Dosarul Cocaina", alaturi de cele ale altor fotbalisti ca Mutu, Lobont, Miu.

  • Jurnalul National: Vlad, cum comentezi acest lucru?

    Vlad Munteanu: E deranjant ca a fost pomenit numele meu, mai ales ca nu am nici o legatura cu persoanele implicate si cu atat mai putin cu drogurile. Eu sunt sportiv de performanta si nu imi pot compromite cariera.

  • E posibil sa fi fost facuta o legatura cu fosta ta prietena, Ileana Lazariuc?

    Nu mai sunt de foarte mult timp cu persoana respectiva, de doi ani am rupt orice legatura si nu doresc sa mi se mai asocieze numele de al ei, indiferent de natura actiunii in care e implicata.

  • Ce au spus apropiatii tai?

    A fost afectata si imaginea clubului, pentru ca la un asemenea nivel se fac controale periodice, inclusiv cele toxice, iar daca ar fi fost ceva in neregula s-ar fi descoperit. Parintii au incredere in mine, deoarece ei stiu ca nu as face asa ceva.

    FLORENTIN PETRE

    Situatia lui Florentin Petre a fost discutata in aceasta dupa-amiaza, in prezenta directorului executiv Cristi Borcea, jucatorul fiind insotit de impresarul Victor Becali. Pana la urma, s-a ajuns la un acord, contractul capitanului urmand sa fie modificat, acesta ramanand in Stefan cel Mare. Florentin Petre a mai spus ca se bucura pentru colegii sai care au plecat in strainatate.

    BARCAUAN A SEMNAT

    Dupa ce a fost folosit de Mircea Lucescu 54 de minute in amicalul cu Dinamo Zagreb, Cosmin Barcauan a semnat un contract de cinci ani cu Sahtior Donetk, el devenind al cincilea jucator roman din echipa ucraineana. Ex-dinamovistul va fi coechipier cu Rat, Florea, Stoican si Marica, cu exceptia primului toti fiind transferati de la Dinamo. In contul clubului din Stefan cel Mare va intra un milion de dolari, jumatate din aceasta suma urmand sa ii revina lui Gigi Netoiu, proprietarul jucatorului. Ioan Andone a precizat ca transferul lui Barcauan la Sahtior este un castig pentru club: "El este un jucator bun, care reprezinta o pierdere pentru noi, dar pe zona fundasilor centrali stam bine la ora actuala". Ieri s-a antrenat cu Dinamo si Lucian Goian, ultima achizitie, dinamovistii platind Ceahlaului 150.000 de dolari si 30 la suta dintr-un transfer in strainatate.

    EDITIA a II-a

    AD CRISTEA CAINE DIN IARNA

    Dupa ce a fost folosit de Mircea Lucescu 54 de minute in amicalul cu Dinamo Zagreb, Cosmin Barcauan a semnat un contract pe 5 ani cu Sahtior Donetk, el devenind al cincilea jucator roman din echipa ucraineana. Ex-dinamovistul va fi coechipier cu Rat, Florea, Stoican si Marica, cu exceptia primului toti fiind transferati de la Dinamo. In contul clubului din Stefan cel Mare va intra un milion de dolari, jumatate din aceasta suma urmand sa ii revina lui Gigi Netoiu, proprietarul jucatorului. Ieri s-a antrenat cu Dinamo si Lucian Goian, dinamovistii platind Ceahlaului 150.000 de dolari si 30 la suta dintr-un transfer in strainatate. De asemenea, aseara a semnat si tanarul international Adrian Cristea, de la Poli Iasi. Numai ca jucatorul va ajunge in Stefan cel Mare abia la finele turului. Pentru el, Dinamo va plati 200.000 de dolari plus jumatate dintr-un eventual transfer in strainatate.

    DANCIU S-A INTORS

    Antrenorul dinamovist Ioan Andone (foto) considera ca Ionel Danciulescu nu a procedat bine plecand in Franta. "Pe Danciulescu o sa-l vedeti diseara la antrenament. Cred ca a facut o prostie ca s-a grabit si nu a cerut acceptul clubului. Eram convins ca nu va pleca. Normal ca risca o sanctiune, pentru ca nu are voie sa paraseasca lotul decat cu aprobarea mea. Am discutat cu el aseara, tarziu. Lipsa de la antrenamente este prevazuta in ROI. O sa sufere o penalizare financiara", a spus Andone. Tehnicianul a afirmat ca nu crede in realizarea transferului lui Danciulescu la FC Nantes: "Nu cred ca se va plati suma de un milion de dolari, daca era, plateau acum o luna". De altfel, Danciulescu s-a intors aseara din Franta, urmand ca de azi sa plece in Delta, alaturi de restul echipei. "Am reconfirmat ca voi lua in calcul oferta francezilor doar daca voi putea evolua pentru Dinamo in tururile preliminare. Dupa mai multe discutii, conducatorii lui Nantes nu au acceptat aceasta conditie. In aceasta situatie am decis sa revin la Bucuresti si sa-mi continuu cariera la Dinamo", a spus Danciulescu. Ioan Becali va mai avea joi seara o runda de negocieri cu conducerea clubului FC Nantes, pentru a-i convinge pe francezi sa accepte ca jucatorul sa evolueze pentru Dinamo in tururile preliminare ale Ligii Campionilor, urmand a se transfera ulterior. Andone a declarat ca este posibil sa mai plece jucatori de la Dinamo: "Cei care nu semneaza prelungirea contractului, asta v-o spun sigur, Vlad Munteanu, Tames, Alistar, vor pleca. Barcauan a plecat in conditiile in care nu a vrut sa semneze. Statea cu contractul pe masa. Spune cineva ca nu o sa se mai plece de la Dinamo? Dar asta numai in conditiile in care vrea clubul. Ma pot baza pe jucatori care nu semneaza? Daca in ianuarie pleaca la Steaua? Clubul nu mai vrea sa riste".
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo dolari andone barcauan