x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine este Robert Glință, noua senzație a înotului românesc

Cine este Robert Glință, noua senzație a înotului românesc

09 Aug 2016   •   11:06
Cine este Robert Glință, noua senzație a înotului românesc

OLIMPIADĂ. Robert Glință a terminat pe locul opt în finala la 100 de metri spate la RIO 2016, dar performanța sa este uluitoare. Are doar 19 ani și promite mult.

Primul său instructor de înot, Viorel Ciobanu de la CSM Pitești, știe care este secretul „micului Phelps”, scrie ziarulring.ro.

„L-am avut pe Roby încă de când avea nouă ani. El cochetase cu artele marțiale pentru că ambii părinți ai lui sunt practicanți de arte marțiale, iar tatăl lui are centura neagră. Taică-su îl adusese la mine pentru că voia să îl învețe să înoate. Înota ca toporul la fund copilul, nu știa să se mențină la suprafață. Deci, practic, el a început cu mine de la zero. Ce am observat încă de la primele cursuri de înot la el era că avea o ambiție ieșită din comun. Un caracter foarte puternic din cauza căruia uneori era foarte dificil de comunicat cu el. Este făcut să fie sportiv de performanță. Încă de mic când își punea ceva în cap nu se putea să nu realizeze. În puțin timp, își căpătase porecla «Extraterestrul». Așa îi spuneam toți când eram la bazin. Știam că va ajunge aici. Are o forță mentală incredibilă. Este foarte hotărât în ceea ce face. Și sunt sigur că nu se va opri aici. Am mare încredere în el și mă gândesc că poate să facă o mare surpriză. Dacă la olimpiada asta nu va lua o medalie, sută la sută o va face peste patru ani, la următoarea”, a povestit, pentru ziarulring.ro, Viorel Ciobanu.

După ce l-a avut sub aripa sat timp de șapte ani, drumurile lui Robert Glință și Viorel Ciobanu s-au despărțit subit.

×
Subiecte în articol: Robert Glinţă jo 2016 inot