x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine va râde la final?

Cine va râde la final?

de Daniel Stan    |    24 Mai 2009   •   00:00
Cine va râde la final?
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Oficialii celor două cluburi se ironizează reciproc îna­in­tea meciului din această seară, de la ora 20:30, în direct la GSP TV, conside­rat finala campionatului. În acelaşi timp, antrenorii şi jucătorii celor două echipe preferă concentrarea, evi­tând declaraţii în contradictoriu, "câinii" fiind de­cişi să rezolve la Urziceni ecuaţia titlului.



Oficialii dinamovişti nu se gândeau la începutul se­zo­nului că vor ajunge, cu două etape înainte de final, să tremure pentru titlu tocmai în faţa modestei echipe din Urziceni, care s-a ţinut scai tot sezonul de gruparea din "Ştefan cel Mare". În condiţiile în care rivalele "roş-albilor", campioana CFR Cluj, Steaua şi Rapid, s-au întrecut în paşi greşiţi, Unirea a mers aproape ceas, strunită de un tehnician, Dan Petrescu, lăudat şi de omologul său dinamovist. "Va fi foarte greu la Urziceni, este o echipă extraordinar de bine aşezată pe teren de un antrenor care îşi face foarte bine meseria şi care nu se mulţumeşte cu puţin. Trebuie să fim foarte atenţi dacă vrem să luăm acest titlu", a declarat Mircea Rednic. Dacă "Puriul" şi elevii săi şi-au văzut de pregătire în cantonamentul de la Săftica, în schimb, conducătorii au căutat un război psihologic cu managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica. "Nu sunt decât o echipă mun­citorească. Sărbătoresc de 1 Mai", a ironizat unul dintre ac­ţi­o­nari, Vasile Turcu.

RĂSPUNSURI.
"Vom dovedi pe teren cât de muncitori suntem, iar la final îl voi îmbrăţişa pe domnul Turcu", a răspuns Dan Petrescu. A continuat Mihai Stoica: "Cei de la Dinamo tremură, s-au bătut aproape singuri în acest campionat şi riscă să termine pe locul 2. Noi avem şanse infime, ei au armele lor, binecunoscute, asta în afară de un program mai lejer faţă de al nostru în ultimele două etape. Dar sperăm într-o minune. Dinamo trebuie să se teamă, în joc le este viitorul dacă nu iau titlul, îi paşte falimentul". Acelaşi Vasile Turcu s-a dat în stambă: "Să fim serioşi, nici izmenele nu-mi tremură când aud de Ur­ziceni. Nu mai pot de frică". Ac­ţi­o­na­rul dinamovist probabil că nu ştie că, de la promovarea Unirii, Dinamo nu a învins-o niciodată în cinci partide. În schimb, preşedintele executiv, Cristi Borcea, a avut un discurs mai moderat: "Acum putem demonstra că suntem cei mai buni. Nu concep altceva decât victorie, deşi ar fi bun şi un egal".

PRIME.
Conducătorii di­na­mo­viş­ti i-au anunţat pe jucători şi pri­ma pe care o vor încasa în cazul unui succes la Urziceni: câte 5.000 de euro. De partea cealaltă, ialomi­ţenii nu vor încasa bani decât la în­de­plinirea obiectivului, care a fost atins şi în acest sezon, anume participarea în cupele europene. Bo­nusul poate creşte însă în funcţie de câştigarea titlului sau de ocupa­rea unui loc de Liga Campionilor, po­tul cel mare fiind de 10 milioane de euro pentru echipa care va ac­cede direct în grupele Ligii. Grupa­rea din Urziceni are un aliat de mo­ral în persoana lui Marian Ian­cu, principalul finanţator al echipei FC Timişoara, o contracandidată a Unirii în lupta pentru primele do­uă poziţii şi un antidinamovist de­cla­rat. "Nu ştiu ce va fi la meciul direct din etapa viitoare cu Unirea, totul va depinde de meciul lor cu Dinamo. Eu sper să câştige şi, în funcţie de decizia celor de la TAS referitor la cele şase puncte, vom vedea ce va fi. Dinamo nu poate obţine mai mult de un rezultat de egalitate", a declarat Iancu.

×
Subiecte în articol: sport