x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciprian Marica, barajul spre grupe

Ciprian Marica, barajul spre grupe

de Delia Gomoescu    |    08 Aug 2009   •   00:00
Ciprian Marica, barajul spre grupe
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

FC Timişoara se va bate pentru un loc în grupe cu germanii de la VfB Stuttgart, echipa lui Ciprian Marica. Vicecampioana României va juca prima manşă din play-off pe teren propriu, la 18 august, iar returul în Germania la 26 august.



Sorţii au scos din nou în calea bănăţenilor o formaţie la care evoluează şi un jucător român. După ce au trecut de Şahtiorul lui Lucescu şi Raţ, băieţii lui Ioan Ovidiu Sabău vor încerca să o trimită acasă şi pe Stuttgart, echipa lui Ciprian Marica. Tehnicianul Timişoarei este mulţumit de numele viitoarei rivale, având în vedere că exista pericolul ca formaţia sa să cadă cu Arsenal sau cu Lyon. "În aparenţă, Stuttgart pare un adversar mai accesibil. Depinde de noi şi de cât de mult dorim să mergem mai departe. Trebuie să trecem peste handicapul că jucătorii români nu pot face performanţă. Se poate să fie un dezavantaj că jucăm primul meci acasă. Dar avem suporteri mulţi în Germania şi vom conta pe sprijinul lor", a spus Sabău. În schimb, finanţatorul Marian Iancu nu ţine cu orice preţ la calificarea în grupele Ligii: "Orice experienţă în Europa nu face altceva decât să ne întărească. Am lipsit prea mult din Cupe ca să nu recunoaştem că încă nu putem pune probleme. Dacă vom rămâne în Europa League este perfect, pentru că acolo putem conta".

5113-98863-siglastuttgart.jpgCine este VfB Stuttgart
Stuttgart a terminat ediţia trecută a campionatului pe locul 3, acumulând 64 de puncte, cu 5 mai puţine decât campioana Wolfsburg. Printre cei mai importanţi jucători din lotul pregătit de Markus Babbel se numără portarul Jens Lehmann, fundaşii Khalid Boulahrouz (Olanda) şi Ludovic Magnin (Elveţia), mijlocaşii Jan Simach (Cehia), Yildiray Başturk (Turcia) şi Thomas Hitzlsperger (Germania), dar şi atacanţii Cacau (Brazilia), Pavel Pogrebniak (Rusia) şi românul Marica. Stuttgart a fost de 5 ori campioană şi a câştigat de 3 ori Cupa Germaniei. "Mă bucur că am picat cu Timişoara, dar noi trebuie să ajungem în grupe", a spus Marica.

Play-off Liga Campionilor
Celtic (Scoţia) - Arsenal (Anglia)
Timişoara (România) - Stuttgart (Germania)
Sporting (Portugalia) - Fiorentina (Italia)
Şerif Tiraspol (Moldova) - Olympiakos (Grecia)
FC Copenhaga (Danemarca) - APOEL (Cipru)

Meciurile se vor disputa la 18 august (turul) şi la 26 august (returul).

Salzburg (Austria) - M. Haifa (Israel)
Ventspils (Letonia) - FC Zürich (Elveţia)
Levski (Bulgaria) - Debrecen (Ungaria)
Lyon (Franţa) - Anderlecht (Belgia)
Panathinaikos (Grecia) - Atletico Madrid (Spania)

Meciurile se vor disputa la 19 august (turul) şi la 25 august (returul).

Luce se bate cu turcii
Eliminată de FC Timişoara din preliminariile Ligii Campionilor, Şahtior Doneţk va încerca să pătrundă măcar în grupele Europa League. Echipa lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ va da piept în play-off cu formaţia turcă Sivasspor. "Minerii" vor reveni astfel în Ţara Semilunei, după ce în luna mai, la Istanbul, au cucerit Cupa UEFA în faţa lui Werder Bremen. De asemenea, Lucescu are avantajul de a cunoaşte bine fotbalul turc, după ce a antrenat în această ţară timp de patru ani. Totuşi, Răzvan Raţ a atras atenţia că Sivasspor nu trebuie tratată cu superioritate pentru a nu repeta eroarea comisă în dubla cu Timişoara. "Avem un adversar accesibil, dar Sivasspor nu este eliminată dinainte. Suntem obligaţi să nu mai facem greşeala de a ne desconsidera adversarii", a spus românul. Meciurile din play-off-ul Europa League se vor disputa la 20 şi 27 august, însă Şahtior va primi o derogare de la UEFA, urmând să joace returul la 25. La 28 august, ucrainenii vor întâlni Barcelona în Supercupa Europei.

×
Subiecte în articol: sport fc timiŞoara