x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Clubul lui Condescu, executat silit

Clubul lui Condescu, executat silit

de Gabriela Mladin    |    19 Feb 2013   •   14:52
Clubul lui Condescu, executat silit

Imperiul creat de sindicalistul Marin Condescu în judeţul Gorj cu banii statului începe să se dărâme. Clubul de Fotbal “Pandurii” Târgu-Jiu este executat silit de către actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia, după ce un control al Curţii de Conturi Gorj a decis că timp de trei ani Pandurii Târgu-Jiu a încasat ilegal sume de bani din fondurile fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. O decizie a Tribunalului Gorj stabileşte clar că întreaga sumă trebuie recuperată silit de la Club până pe 31 martie 2013. Deşi decizia magistraţilor nu este definitivă, este însă executorie.

Clubul de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu se află în procedura de executare silită, de unde Complexul Energetic Oltenia are de recuperat 8,8 milioane de lei. S-a ajuns aici după ce Curtea de Conturi Gorj a efectuat anul trecut un control la compania statului şi a descoperit că în perioada 2009-2011, Societatea Naţională a Lignituluii Oltenia, care face parte acum din Complexul Energetic Oltenia, a acordat finanţare ilegală clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu. Pentru recuperarea sumei, actuala conducere a Complexului Oltenia a deschis procedura de executare, iar Clubul Pandurii a făcut contestaţie în instanţa de judecată. Cererea Clubului a fost respinsă de Tribunalul Gorj. Judecătorii au hotărât ca întreaga sumă să fie recuperată de la Clubul Pandurii Târgu-Jiu, răspunzători de situaţie fiind preşedintele Marin Condescu şi fostul director al SNLO, Daniel Burlan. Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, însă este executorie. Drept urmare, actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia are termen limită până la 31 martie să recupereze întreaga sumă. În caz contarar suma va fi imputată actualei conduceri a companiei. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu nu a putut fi contactat, acesta fiind plecat cu tot cu fotbaliştii de la Pandurii în Antalya.

O altă neregulă constatată de Curtea de Conturi a fost aceea că SNLO a beneficiat de ajutor de stat în valoare de 7,6 milioane de lei, bani pe care compania i-a deturnat, folosindu-I cu altă destinaţie. În mod normal, dacă acest ajutor nu era folosit de companie pentru scopul acordat, banii trebuiau returnaţi statului, lucru care nu s-a întâmplat, suma fiind “pierdută” în buget. Întreaga valoare a fost imputată fostului director economical SNLO Daniel Olaru şi directorului general, Daniel Burlan.

×
Subiecte în articol: club fotbal marin condescu