x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM Handbal: România-Ungaria: 31-25

CM Handbal: România-Ungaria: 31-25

07 Dec 2009   •   00:00

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul Mondial din China, după ce a obţinut cea de-a treia victorie în grupa preliminară C, ]n fa'a Ungariei.

Confruntarea devenită deja tradiţională în ultimul deceniu a început cu şase minute de "secetă", scorul fiind deschis de Ungaria, după mai multe atacuri ratate de ambele echipe. România a spart gheaţa prin Lecuşanu, 1-2 (minutul 7), după care a avut de luptat din greu şi cu apărarea adversă, aflată în permanenţă la limita regulamentului (5-4, min. 13). La mijlocul reprizei, România conducea cu 7-5, după finalizări precise ale Narcisei Lecuşanu, dar şi intervenţii care au dat moral tricolorelor ale portarului Paula Ungureanu. După 10-6 (min. 20), jucătoarele antrenate de Radu Voina au prins şi mai mult curaj, ieşind la pauză într-un avantaj liniştitor, 16-7. Au fost 30 de minute în care Ionela Stanca a fost "tocată" de apărarea ungară, pivotul României izbucnind în plâns de câteva ori din cauza loviturilor primite.

La reluare, a ieşit la rampă Cristina Neagu, care a fost imposibil de oprit de defensiva adversă (19-10, min. 35). Portarul Ungureanu a continuat să facă minuni între buturi, dar în ofensivă a fost o cădere, cauzată şi de schimbarea apărării Ungariei (20-14, min. 39). La time-out, antrenorul Radu Voina le-a certat pe jucătoarele sale: "Haideţi, că sunteţi ca stâlpii de telegraf!". Tricolorele şi-au complicat şi mai mult existenţa (20-18, min. 43), după ce nu marcaseră timp de 7 minute, dar au reuşit să revină în joc şi să încheie învingătoare, cu câteva emoţii. Scor final, 31-25, după un meci spectaculos, în care Narcisa Lecuşanu şi portarul Paula Ungureanu (18 intervenţii) împart titlul de MVP.

Marcatoarele echipei României au fost Lecuşanu 12 goluri, Neagu 6, Stanca 5, Vărzaru 4, Puşcaşu 3, Fiera 1, în timp ce pentru Ungaria s-au remarcat Toth 7 şi Bulath 6 goluri.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport