x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Complexul din "Gruia"

Complexul din "Gruia"

de Daniel Stan    |    03 Aug 2009   •   00:00
Complexul din "Gruia"
Sursa foto: David Moldovan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

De când au promovat pe prima scenă, în urmă cu patru sezoane, ialomiţenii nu au reuşit să-i învingă pe clujeni. Istoria s-a repetat şi în prima etapă a noului sezon competiţional.



Complexul actualei campioane în faţa fostei campioane a continuat şi sâmbătă seară, în "Gruia". La doar o săptămână după ce clujenii au învins Unirea în Supercupă, succes urmat de contre dure între cele două combatante din pricina arbitrajului, trupa lui Antonio Conceicao s-a impus din nou, de data aceasta fără nici un fel de proteste. Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a recunoscut, uşor ironic, superioritatea adversarului: "De data aceasta, clujenii au căutat mingea, iar arbitrajul a fost impecabil. Victoria CFR-ului a fost meritată". Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a replicat cu aceeaşi monedă: "Ne-ar plăcea să jucăm mereu cu Unirea, am ieşi sigur campioni. A fost o glumă vizavi de răutăţile lor din ultima vreme. Acum le-am răspuns pe teren, dar susţin că şi în meciul de Supercupă am fost mai buni". Golurile CFR-ului au fost înscrise de Peralta ('42) şI Dubarbier ('55), prilej pentru Tony să se dezlănţuie. "A fost un succes contra frustraţilor care au făcut o alianţă împotriva noastră. Suntem greu de învins, iar asta s-a văzut clar", a declarat cel poreclit "Pitbull". Suspendat, antrenorul campioanei, Dan Petrescu, a stat la tribuna VIP, iar la final l-a felicitat pe omologul său portughez. "Ne-am strâns mâna, e normal asta. A spus că am fost mai buni", a precizat tehnicianul portughez al clujenilor. Unirea a ratat un penalty prin Pădureţu ('82), iar Dani, respectiv Gomez, au fost eliminaţi.

Contestaţie clujeană
După Supercupă, oficialii ialomiţenilor i-au contestat pe clujenii Cadu şi Culio în baza probelor video, după ce aceştia ar fi trebuit eliminaţi. Nu s-a luat nici o decizie, însă a venit şi rândul CFR-ului să se ia de arbitraj. La finalul derby-ului cu echipa campioană, preşedintele Iuliu Mureşan a ameninţat: "O să trimit şi eu o casetă la CCA pentru că a fost fault de eliminare după ce Bilaşco i-a dat un cot în figură lui Cadu, iar totul a fost intenţionat. Nu am nimic cu arbitrajul, dar nu suntem fraieri şi nu vrem să fim călcaţi în picioare".

CFR Cluj e favorită
Dacă "principalul" Dan Petrescu nu a comentat eşecul în faţa clujenilor, secundul "Bursucului", Dumitru Stângaciu, a recunoscut superioritatea rivalilor şi consideră că ardelenii sunt favoriţi la titlu. "De acum putem spune că există un complex în faţa CFR-ului. Ne-au bătut de două ori în şase zile. Nu cred că cineva va ţine pasul cu ei în acest campionat", a declarat fostul internaţional. Stângaciu a mai adăugat: "Cred că jucătorii noştri sunt afectaţi psihic din cauza acestui start de sezon total ratat, dar sperăm să trecem peste aceste nereuşite".

×
Subiecte în articol: sport cfr cluj - urziceni