x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contador refuză Il Giro

Contador refuză Il Giro

29 Oct 2008   •   00:00

Ciclistul spaniol Alberto Contador, câştigător al Turului Italiei si al Turului Spaniei în 2008, a confirmat absenţa sa de la editia următoare a Il Giro, deoarece preferă să se concentreze asupra pregătirii Turului Franţei.



"Nu voi participa în Turul Italiei. Am făcut-o anul trecut, dar am avut probleme cu recuperarea la finalul sezonului. Vreau să fiu sută la sută apt pentru Turul Franţei", a declarat Contador pentru site-ul cyclingnews.com.

Într-un interviu acordat, azi, cotidianului spaniol El Mundo, Contador a respins ideea conform căreia penultima etapă din următoarea ediţie a Turului Franţei, de la Mont Ventoux, este programată special pentru el.

"E o obrăznicie să spui aşa ceva. Într-adevăr, finalul de la Ventoux îmi place, dar Turul Franţei este o cursă foarte dură, în care se pot petrece multe lucruri", a precizat Contador, câştigătorul din 2007.

Bun căţărător, Contador (25 de ani) a devenit, anul acesta, al cincilea ciclist din istorie care a triumfat în cele trei mari curse, Turul Franţei, Turul Italiei si Turul Franţei, după francezii Jacques Anquetil si Bernard Hinault, italianul Felice Gimondi şi belgianul Eddy Merckx.

Contador a mai spus că prezenţa în echipa sa, Astana, a americanului Lance Armstrong (septuplu câştigător al Turului Franţei), care va reveni după trei ani de absenţă, îl va motiva si mai mult în sezonul viitor.

×
Subiecte în articol: sport contador