x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport COSR - Morariu, candidat unic

COSR - Morariu, candidat unic

de Vlad Ionescu    |    29 Oct 2008   •   00:00
COSR - Morariu, candidat unic

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, are toate şansele să obţină un nou mandat, fiind singurul care şi-a depus candidatura la şefia forului olimpic.



Deşi numele lui Octavian Bellu a fost vehiculat drept posibil contracandidat al lui Octavian Morariu, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport a renunţat să mai intre în cursa pentru funcţia supremă în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. “Am avut în vedere să candidez, dar nu am făcut-o pentru că nu ar fi fair play faţă de Morariu. El a declanşat demersurile de a intra în CIO, ceea ce este o prioritate pentru România, dar nu şi pentru mine. De asemenea, trebuie lăsat să-şi finalizeze proiectele preluate de la Ion Ţiriac şi pe care apoi le-a dezvoltat. Eu am alte lucruri de făcut. Vin alegerile şi trebuie să prezint bilanţul celor doi ani de când sunt preşedintele ANS, am de pregătit o strategie pentru perioada următoare”, a declarat Octavian Bellu.

S-a optat pentru continuitate

Alegerile la COSR vor avea loc la 28 noiembrie, însă nu se preconizează schimbări majore la vârf. Pentru posturile de vicepreşedinte candidează Marcel Popescu, Ana Pascu şi Nicu Vlad, adică aceleaşi persoane care au ocupat aceste funcţii şi în ultimii patru ani. Pentru Comitetul Executiv şi-au mai depus candidaturi Adrian Gaşpar (din partea FR Atletism), Ioan Dospinescu (preşedintele FR Canotaj), Liviu Luca (preşedintele FR Judo) şi Adrian Stoica (preşedintele FR Gimnastică). Pentru secţiunea sporturilor pe echipe, singurul candidat este preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, iar personalităţile sportive care şi-au depus candidatura pentru a intra în structura COSR sunt multiplii campioni olimpici Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă şi Georgeta Andrunache, precum şi comandantul clubului Steaua, George Boroi.

×
Subiecte în articol: sport