x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Craciunescu m-a trimis in Divizia B"

"Craciunescu m-a trimis in Divizia B"

05 Iun 2004   •   00:00

Mitul lui Gheorghe Stefan in Divizia A parea de neclintit pana acum. Anul acesta, Ceahlaul a retrogradat, "Pinalti" invocand jocurile de culise care s-au facut impotriva sa

SORIN ANGHEL

  • Jurnalul National: Domnule Stefan, va asteptati la inceputul campionatului ca echipa dumneavoastra sa retrogradeze?

    Gheorghe Stefan: Nu. Am avut un debut foarte bun. Dupa 3 etape eram pe primul loc. Am mai spus-o, daca incepea razboiul atunci eram campioni. Obiectivul nostru era locul opt si cred ca am avut o echipa care putea sa reuseasca acest lucru.

  • De ce nu s-a realizat acest obiectiv?

    Pai, cum de ce? Eu sunt singurul presedinte din opozitie din Divizia A. De fapt am fost, ca acum am retrogradat si au ramas numai cei de la putere. Nu aveam cum sa raman eu ca oaia neagra in turma de oi.

  • Care a fost momentul in care a inceput declinul Ceahlaului?

    Caderea noastra nu s-a produs la un meci anume.

  • Dar cand?

    Am luat-o la vale in momentul in care Ion Craciunescu le-a impus arbitrilor sa ne faca. Aproape meci de meci am fost dezavantajati. Singurul arbitru care ne-a ajutat pe noi a fost Iosif Biro si Craciunescu l-a retrogradat. Pe ceilalti, care ne-au dezavantajat, i-a incurajat de fiecare data, fara sa le faca ceva.

  • Dumneavoastra nu aveti nici o vina?

    Nu as fi om daca nu mi-as asuma si eu o parte din vina pentru aceasta retrogradare care a imbracat orasul in negru. Nu am putut sa fiu mai aproape de jucatori, sa ii motivez mai mult.

  • Nu ati gresit ca ati avut prea mare incredere in Viorel Hizo?

    Acum nu mai are rost sa ma amagesc. Nu mai am cum sa intorc mortul de la groapa. Viorel Hizo nu este cel mai mare vinovat. Atat a putut echipa. In meciul cu Dinamo s-a vazut cat de neputinciosi suntem.

  • Cine a mai contribuit la retrogradarea Ceahlaului?

    Boghici asta de la Galati. Ce parere aveti despre meciul Otelul - FCM Bacau? Ce sa mai comentez acum? Nu mai are nici un rost. M-am dus la ei cu 100.000 de dolari sa joace corect, dar degeaba. Nici nu m-au bagat in seama. Boghici este finul lui Dan Nica, ministrul de la "telecomunicatii", coleg de partid cu Sechelariu.

  • Care este concluzia dumneavoastra dupa aceasta retrogradare?

    Am fost inconjurat din toate partile. Craciunescu m-a trimis in Divizia B. El mi-a purtat pica si a dovedit ca oamenii sai pot face ce vor. Pe partea cealalta am fost lucrat de adeversarii mei politici, care nu mi-au mai permis sa joc inca un an in Divizia A. Am primit mesaje pe telefon cu mult timp inainte de finalul campionatului ca nu mai are rost sa ma agit. Ii las un an, cat jucam la matineu, sa se odihneasca si pe urma ma intorc sa ma lupt din nou cu ei.

    Ii raspunde lui Giovani

    Presedintele Ceahlaului a tinut sa-i raspunda fostului conducator al Rapidului, Ioan Becali, care a spus ca se bucura de necazul lui Stefan. "Ce sa faca si el acum? Este clar un semn de ura din partea lui. Dupa ce a mers din rau in mai rau la Rapid, acum se bucura de raul altuia. Ii doresc sa nu ajunga niciodata in situatia mea de acum. El nu este facut decat pentru a vinde jucatori. Nu are treaba cu functia de presedinte de club", a declarat "Pinalti". Stefan se numara printre presedintii de cluburi pe care Ioan Becali i-a acuzat in primavara acestui an ca vor sa ramana pe viata in Divizia A folosindu-se de mijloace nesportive.

    Mitul folcloristelor

    Ceahlaul a promovat in Divizia A in anul 1993, echipa din Piatra-Neamt intrand in analele fotbalului romanesc datorita presiunilor pe care Gheorghe Stefan le facea asupra arbitrilor. "Las’ ca ti fac io pi tini!" a devenit o fraza extrem de uzuala pentru "Pinalti" in momentele in care echipa sa nu se bucura de sprijinul "fluierasilor". Moldovenii au atins apogeul in 1999, cand au intalnit in Cupa UEFA Intertoto pe Juventus Torino, nemtenii fiind neinvinsi in dubla mansa cu italienii. Un an mai tarziu, Ceahlaul a intalnit in cadrul aceleasi competitii pe Austria Memphis Viena. Inaintea jocului de la Piatra-Neamt, brigada franceza de arbitri s-a pomenit la protocol cu un ansamblu de "folcloriste". Arbitrul Stephane Moulin a sesizat acest fapt la UEFA, care a decis suspendarea Ceahlaului din cupele europene pe o perioada de 5 ani.
  • ×
    Subiecte în articol: sport divizia