x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristian Chivu: "Voi putea să joc sămbătă!"

Cristian Chivu: "Voi putea să joc sămbătă!"

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2007   •   00:00
Cristian Chivu: "Voi putea să joc sămbătă!"
Sursa foto: Christian Silva/

Căpitanul tricolorilor, Cristian Chivu, s-a prezentat printre primii la reunirea de ieri. Jucătorul lui Inter Milano a ţinut să-l liniştească pe Victor Piţurcă, declarăndu-se apt pentru meciul de sămbătă, cu Olanda, de la Constanţa.

Căpitanul tricolorilor, Cristian Chivu, s-a prezentat printre primii la reunirea de ieri. Jucătorul lui Inter Milano a ţinut să-l liniştească pe Victor Piţurcă, declarăndu-se apt pentru meciul de sămbătă, cu Olanda, de la Constanţa.

Chivu priveşte cu realism şi precauţie confruntarea cu trupa lui Marco van Basten, apreciind forţa şi valoarea olandezilor.

Jurnalul Naţional: Cum te simţi din punct de vedere medical?

Cristian Chivu: Am o lovitură la călcăi şi din acest motiv am şi ieşit, preventiv, la pauza meciului de pe San Siro, cu Napoli. Lovitura e destul de dureroasă, dar nu cred că vor fi probleme pentru sămbătă.

Jurnalul Naţional: S-a vorbit şi despre vechea problemă de la umăr.

Cristian ChivuIn ceea ce priveşte umărul, este din ce in ce mai bine, chiar dacă trebuie să-l imobilizez, atăt la antrenamente, căt şi la meciurile oficiale. Deja incep să mă obişnuiesc să imi folosesc căt mai puţin măna stăngă, pentru că altă alternativă nu am.

Jurnalul Naţional: Concluzia care ar fi? Poţi să joci cu Olanda?

Cristian ChivuDacă selecţionerul decide, probabil că voi putea să joc.

Jurnalul Naţional: Cum vezi meciul contra olandezilor?

Cristian ChivuMeciul cu Olanda va fi greu, ca toate de pănă acum, de altfel. Mai sunt patru jocuri, dar acum, mai mult ca niciodată, punctele puse in joc sunt vitale. Sperăm să obţinem rezultatul pe care il aşteaptă toată lumea, şi noi in primul rănd. Sperăm să jucăm la fel de bine ca pănă acum, la fel de uniţi, poate cu un plus de dăruire.

"Greşelile vor fi fatale"

Jurnalul Naţional: Un eventual egal cum ar fi privit?

Cristian ChivuIn primul rănd, noi am ţintit victoria in fiecare meci pe care l-am disputat pănă acum. O vom face şi sămbătă, conştienţi că, poate mai mult ca oricănd, greşelile pe care le vom face vor fi fatale. De aceea trebuie să fim precauţi in ceea ce priveşte organizarea, dar in acelaşi timp trebuie să construim şi să incercăm să căştigăm un meci. Nu cred că un egal poate fi considerat o infrăngere, deoarece aduce un punct.

Jurnalul Naţional: Cum comentezi eventuala retragere a lui Dorinel Munteanu?

Cristian ChivuCu siguranţă este o pierdere, deoarece Dorinel aducea acel plus de experienţă de care echipa naţională avea mare nevoie. Este decizia sa, dar incă nu ştiu căt de adevărată este. Nu rămăne decăt să-i mulţumim pentru ce a făcut, face şi va face, deoarece este un demn exemplu atăt pentru noi, căt şi pentru tinerii jucători care vor să urmeze această carieră.

"Batavii" vor victoria la Constanţa

Intr-un interviu acordat presei olandeze, selecţionerul Marco van Basten a declarat că işi doreşte toate cele trei puncte in urma disputei de la Constanţa. "Cu Romănia este important să facem un meci bun. In ciuda criticilor de după meciurile cu Bulgaria şi Albania, am obţinut şase puncte. Vrem să căştigăm şi in Romănia, bineinţeles, dacă se poate, in urma unui joc bun, dar in fotbalul de astăzi contează doar cele trei puncte. Nu contează scorul, vrem doar să căştigăm. Dacă vrei să ajungi la un turneu final, trebuie să căştigi meciurile de o manieră satisfăcătoare", a spus tehnicianul.

INTERDICŢIE. Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal, Henk Kesler, a declarat ieri că nu va accepta ca selecţionerul Marco van Basten să antreneze şi pe Ajax, actualul antrenor al "lăncierilor" fiind aproape de un transfer la Chelsea. "Chiar şi pentru 100 de milioane de euro, nu vom accepta să plece la Ajax. Selecţionerul şi secundul său, John van Schip, nu vor putea acoperi două posturi", a spus Kesler. Contractul lui Van Basten cu forul olandez expiră in iulie 2008, după CE din Austria şi Elveţia.

PROBLEMĂ. Absent in partida din martie, de la Rotterdam, portarul Edwin Van der Sar ar putea lipsi din nou in faţa Romăniei. Accidentat intr-un meci de campionat al lui Manchester, portarul are şanse mici să evolueze la Constanţa, sperăndu-se recuperarea sa măcar pentru meciul cu Slovenia, de la 17 octombrie. In schimb, Van Basten i-a convocat după absenţe lungi, de şase, respectiv 16 luni, pe Robben şi Maduro.

Bulgaria

Selecţionerul Dimităr Penev i-a convocat după o absenţă de doi ani pe mijlocaşii Karadzinov şi Davcev (ambii Lokomotiv Sofia) pentru partida cu Albania de la

17 octombrie. Ceilalţi jucători convocaţi sunt: Petkov (Levski Sofia), Ivankov (Kayserispor) - portari; Kişişev (Leicester), Angelov (Cottbus), Tomasici, Wagner, Milanov (toţi Levski Sofia), Iliev (ŢSKA Sofia), Zanev (Celta Vigo), Nikolov (Litex) - fundaşi; S. Petrov (Aston Villa), Yankov (Hannovra), Georgiev (Duisburg), Todorov (ŢSKA Sofia), Telkiski (Levski Sofia), M. Petrov (Manchester City) - mijlocaşi; Berbatov (Tottenham), Popov (Litex), Yovov (Levski Sofia) - atacanţi.

Tineret

Tot ieri a avut loc şi reunirea selecţionatei de tineret a Romăniei, in vederea meciului cu Franţa din preliminariile CE 2009. Antrenorul Emil Săndoi a convocat pentru această partidă 18 jucători: Ciprian Tătăruşanu (Gloria Bistriţa), Costel Pantelimon (Poli Timişoara) - portari; Sergiu Homei (Poli Iaşi), Cristian Sărghi (Oţelul), Cristian Scutaru (FCM Reşita), Alexandru Tudose (Gloria Buzău), Ştefan Mardare (FC Vaslui), Laszlo Sepsi (Gloria Bistriţa) - fundaşi; Cristian Tănase (FC Argeş), Erik Bicfalvi (Steaua), Ioan Deac (CFR Cluj), Gabriel Torje (Poli Timişoara), Răzvan Ochiroşii (Gloria Buzău) - mijlocaşi; Bogdan Stancu (Unirea Urziceni), Clement Pălimaru (Poli Iaşi), Liviu Ganea (Dinamo), Claudiu Keşeru (FC Nantes), Valentin Simion (Gloria Buzău) - atacanţi. Meciul cu Franţa va avea loc marţi, 16 octombrie, de la ora 17:00, pe Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi. In acest moment, tricolorii mici ocupă primul loc in Grupa a 10-a de calificare, la egalitate de puncte cu Franţa, 7, dar cu golaveraj superior. In prima intălnire dintre cele două echipe, Romănia a remizat in deplasare, scor 1-1.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport cristi sofia