x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CS Dinamo, în derivă?

CS Dinamo, în derivă?

de Daniel Stan    |    19 Mai 2009   •   00:00
CS Dinamo, în derivă?
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Intrat recent sub conducerea fostei campioane a canotajului, Elisabeta Lipă, clubul sportiv din Ştefan cel Mare pare să se afle într-o uşoară degringoladă.



Pe lângă pro­blemele cu secţiile sportive, îm­pli­ni­rea a 61 de ani a trecut într-un anonimat total.

Săptămâna trecută, la 14 mai, clubul cu cele mai multe medalii din istoria sportului românesc a împlinit 61 de ani de existenţă. Deşi momentul nu putea fi ignorat, la CS Dinamo a fost o zi normală. Nici o festivitate nu a marcat cea mai importantă dată din calendar pentru gruparea alb-roşie. Mai mult, în ziua respectivă, conform unor surse, noul preşedinte al clubului, Elisabeta Lipă, a fost zărită în preajma unor localnici pe malul Lacului Bascov, acolo unde se află în construcţie o pistă olimpică de canotaj. Ca o comparaţie, anul trecut, sub condu­ce­rea chestorului Marcel Popescu, când CS Dinamo intrase în cea de-a 60-a pri­mă­va­ră, la Teatrul Naţional din Bucureşti a avut loc o grandioasă ceremonie, în ca­drul căreia marii sportivi din istoria gru­pării din Ştefan cel Mare au fost recompensaţi cu trofee, iar clubul a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I.

Pe de altă parte, în cadrul CS Dinamo există o stare generală de nemulţumire. Secţia de handbal trece prin clipe grele, iar doi dintre sportivii cei mai valoroşi de caiac-canoe se pregătesc să sară din băr­cile dinamoviste în cele ale marii rivale, Steaua. Mai mult, la recentele alegeri care au avut loc la Federaţia Română de Atle­tism, din partea CS Dinamo a fost desemnată să candideze Monica Iagăr, deşi fos­ta mare atletă nu ocupă nici o funcţie în cadrul clubului. Deşi s-a numărat printre cei 24 de candidaţi pentru un post în Secţiunea B a Consiliului Federal, Monica Iagăr a rămas pe dinafară.

×
Subiecte în articol: sport