x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu sufletul la gură

Cu sufletul la gură

de Vlad Ionescu    |    08 Dec 2007   •   00:00
Cu sufletul la gură

Romănia a debutat cu o victorie in grupa principală II a Mondialelor din Franţa, 31-27 cu Coreea de Sud, iar astăzi, la 19:30 (in direct la TVR 2), intălneşte Spania. Incă un succes ne-ar asigura calificarea in sferturi.

CM HANDBAL - Coreencele ne-au dat mari bătăi de cap


Romănia a debutat cu o victorie in grupa principală II a Mondialelor din Franţa, 31-27 cu Coreea de Sud, iar astăzi, la 19:30 (in direct la TVR 2), intălneşte Spania. Incă un succes ne-ar asigura calificarea in sferturi.

Â
Teoretic, Spania pare cel mai accesibil adversar din grupa de la Dijon. Invinse cu 30-25 de Germania, ibericele au acumulat doar un punct pănă acum, iar un nou eşec le-ar putea scoate definitiv din cursă. "Nu există adversar uşor la acest Campionat Mondial. Toată lumea vine să-şi joace şansa. Nimănui nu ii este indiferent pe cel loc se clasează, mai ales in perspectiva calificărilor olimpice. Spania, sunt convins, nu va face excepţie", a ţinut să avertizeze antrenorul secund Dumitru Muşi.

Echipa Romăniei este neinvinsă la acest turneu final, ultima victimă fiind Coreea de Sud, vicecampioana olimpică, in faţa căreia ne-am impus cu 31-27. După o primă repriză foarte slabă, a fost nevoie ca portarul Luminiţa Dinu să-şi intre in mănă, pentru ca situaţia pe tabelă să se schimbe in favoarea noastră.

Â

EXPLICAŢII. "Se joacă greu impotriva echipelor asiatice. Am inceput altfel decăt ne-am propus, dar, in momentul in care apărarea a ajutat-o mai mult pe Dinu, lucrurile au intrat pe un făgaş bun. Suntem in grafic şi aproape sigur ne vom califica in semifinale", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. In opinia sa, echipa a ajuns la 60%-70% din potenţial, jucătoarele acuzănd o anume stare de uzură, din cauza numeroaselor meciuri pe care le-au disputat in acest sezon. "Nu mai avem prospeţimea de acum doi ani, dar echipa are alte atuuri, este mai omogenă şi mai combativă pe durata intregului joc", a spus tehnicianul.

In grupa cealaltă s-a consemnat o primă mare surpriză, Franţa, ţara gazdă, fiind invinsă de Angola cu 29-27, după ce la pauză conducea cu 16-11. Astăzi este programat marele derby dintre principalele favorite la titlu, Norvegia şi Rusia.

vlad.ionescu@yahoo.com

Luminiţa Dinu, inger păzitor

Desemnată cel mai bun portar al Campionatului Mondial din 2005, Luminiţa Dinu a avut evoluţii mai puţin convingătoare in primele trei meciuri din Franţa, din cauza unei intinderi musculare la picior. In faţa Coreei de Sud, ea a redevenit ingerul păzitor dintre buturi, contribuind decisiv la obţinerea celor două puncte. Statistic, "Lumi" a apărat 20 dintre cele 42 de aruncări la poartă, inclusiv două lovituri de la 7 metri, realizănd un procentaj al intervenţiilor reuşite de 48%. "Mă bucur că am putut ajuta echipa. Nu vreau să găsesc scuze, dar in primele trei meciuri am avut probleme din cauza unei intinderi la picior, şi nu am jucat prea bine. Acum am jucat fără bandaj şi am avut mai multe reacţii. Echipa poate mai mult decăt a demonstrat pănă acum. Important este că rezistăm 60 de minute şi putem intoarce scorul la orice diferenţă, indiferent de adversar", a declarat Luminiţa.

Emoţii

"E un campionat care poate crea perturbări cardiace. Poate că la meciurile următoare Romănia se va exprima mai uşor şi va fi mai relaxată. Nu mai rezist la incă două meciuri de acest fel. Inima mea nu mai poate. Sper ca de acum să ne detaşăm mai repede pe tabela de marcaj"

Cristian Gaţu preşedintele FR Handbal

×
Subiecte în articol: sport