x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA CAMPIONILOR – OPTIMI DE FINALĂ / Decizia, pe "Old Trafford"

CUPA CAMPIONILOR – OPTIMI DE FINALĂ / Decizia, pe "Old Trafford"

de Daniel Stan    |    25 Feb 2009   •   00:00
CUPA CAMPIONILOR – OPTIMI DE FINALĂ / Decizia, pe "Old Trafford"

Ambii internaţionali români prezenţi aseară pe teren, Cristi Chivu, la Internationale Milano, şi Cristi Săpunaru, la FC Porto, au intrat titulari şi au avut evoluţii bune, însă au primit câte un cartonaş galben.



Partida de pe "San Siro" a mai bifat un episod în războiul dintre Jose Mourinho şi Alex Ferguson, întrerupt în urmă cu doi ani, când primul a părăsit banca lui Chelsea.

Tehnicianul portughez avea un avantaj net în faţa scoţianului, şase victorii şi un singur eşec, alte şase confruntări terminându-se nedecise. Mourinho l-a titularizat pe căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, în centrul defensivei, numai că United a făcut legea în prima parte, Cristiano Ronaldo hărţuind în permanenţă o defensivă ezitantă, ale cărei absenţe, Materazzi şi Samuel, s-au simţit din plin. Doar norocul şi portarul Julio Cesar au făcut ca Inter să scape fără gol până la pauză. La reluare, italienii au echilibrat jocul şi sperau să dea lovitura pentru a păstra şansele de calificare în returul de pe "Old Trafford". Ibrahimovici a forţat spre poarta lui Van der Sar, iar de partea  cealaltă Giggs şi compania au preferat arma contraatacului de care se temea cel mai mult Mourinho.

ŞANSE PENTRU SĂPUNARU
La final a rămas 0-0, însă Interul, la care Chivu şi-a făcut bine treaba, păstrează şansele de calificare în "sferturi" în returul de peste două săptămâni, însă este clar că Mourinho trebuie să schimbe ceva în jocul echipei sale. În urma remizei de pe "San Siro", trupa lui Alex Ferguson a ajuns la 20 de partide fără înfrângere în Liga Campionilor, un record al competiţiei. Celălalt internaţional român, Cristi Săpunaru, a intrat, deasemenea, titular la FC Porto în deplasarea de la Atletico Madrid, scor 2-2. Lusitanii au revenit de fiecare dată după ce au fost conduşi, iar gruparea fostului rapidist, schimbat în minutul 80, are prima şansă de calificare în manşa secundă din Portugalia.

IERI

Atletico Madrid – FC Porto     2-2
Maxi Rodriguez ‘3, Forlan ‘45/Lisandro Lopez ’23, ‘73

Olympique Lyon – FC Barcelona     1-1
Juninho ‘7/Henry ‘67

Arsenal – AS Roma     1-0
Van Persie ’36-pen

Inter – Manchester United     0-0

AZI

Chelsea – Juventus
Arbitru: O. M. Benquerenca (Portugalia)

Villarreal – Panathinaikos Atena
Arbitru: Konrad Plautz (Austria)

Sporting Lisabona – Bayern München
Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)

Real Madrid – Liverpool    Pro TV
Arbitru: Roberto Rosetti (Italia)

×
Subiecte în articol: sport