x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Hanescu si Gasquet deschid balul

Cupa Davis - Hanescu si Gasquet deschid balul

de Vlad Ionescu    |    09 Feb 2007   •   00:00
Cupa Davis - Hanescu si Gasquet deschid balul

Ieri, la pranz, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor intalnirii dintre echipele Frantei si Romaniei, din primul tur al Grupei Mondiale, ce se va desfasura de astazi si pana duminica la Clermont-Ferrand.

N-avem ce pierde

Ieri, la pranz, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor intalnirii dintre echipele Frantei si Romaniei, din primul tur al Grupei Mondiale, ce se va desfasura de astazi si pana duminica la Clermont-Ferrand.

Loic Jacquet, capitanul echipei de rugby Under 21 a Frantei, cel care a efectuat tragerea la sorti, a stabilit ca in primul meci de simplu Victor Hanescu sa-l infrunte pe cel mai bun francez al momentului, Richard Gasquet, numarul 16 mondial, cu care nu a mai jucat niciodata in cariera. Va urma intalnirea dintre Andrei Pavel si Sebastien Grosjean. Acestia din urma s-au mai intalnit de doua ori pana acum, fiecare reusind sa obtina cate o victorie. Pentru partida de dublu, programata maine, capitanii nejucatori ai celor doua echipe, Florin Segarceanu si Guy Forget, au optat pentru perechile Horia Tecau/ Florin Mergea, respectiv Arnaud Clement/ Michael Llodra, dar acestia au dreptul sa opereze modificari in ziua meciului. Duminica se vor disputa meciurile Gasquet - Pavel si Grosjean - Hanescu.

FAVORITI. Intalnirea, in care gazdele sunt de departe mari favorite, va fi gazduita de sala Zenith d’Auvergne, care are o capacitate de 5.810 locuri, si va putea fi urmarita in fiecare zi in transmisie directa la TVR 1. Castigatoarea va juca in sferturile de finala cu invingatoarea din intalnirea Chile - Rusia, iar invinsa va disputa un meci de baraj pentru mentinerea in primul esalon al Cupei Davis.
AVEM O SINGURA VICTORIE
Va fi cea de-a opta intalnire dintre Romania si Franta, debutul fiind consemnat in 1927, cand "cocosii" s-au impus cu 5-0, adjudecandu-si ulterior trofeul. Palmaresul consemneaza o singura victorie romaneasca, 3-2, in 1974, la Bucuresti, in rest doar succese ale adversarilor nostri. Ultimul meci s-a disputat in 2003, la Bucuresti, tot in primul tur al Grupei Mondiale, cand francezii au castigat cu 4-1. Dintre jucatorii care au evoluat atunci au "supravietuit" pana astazi Pavel, Hanescu, Grosjean si Llodra.
Program Grupa Mondiala: Chile - Rusia / Franta - Romania / Germania - Croatia / Belgia - Australia / Cehia - SUA / Elvetia - Spania / Belarus - Suedia / Austria - Argentina

PROGRAM FRANTA - ROMANIA
Astazi, ora 14:00
  • Richard Gasquet - Victor Hanescu
  • Sebastien Grosjean - Andrei Pavel
    Maine, ora 14:45
  • Arnaud Clement/ Michael Llodra - Horia Tecau/ Florin Mergea
    Duminica, ora 14:30
  • Richard Gasquet - Andrei Pavel
  • Sebastien Grosjean - Victor Hanescu
  • ×
    Subiecte în articol: sport hanescu