x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA ROMĂNIEI TIMIŞOREANA ● Şoc pe Someş: “U” – CFR

CUPA ROMĂNIEI TIMIŞOREANA ● Şoc pe Someş: “U” – CFR

de Marius Mihalcea    |    27 Sep 2008   •   00:00
CUPA ROMĂNIEI TIMIŞOREANA ● Şoc pe Someş: “U” – CFR

Cele două mari rivale din Cluj îşi vor mai măsura o dată forţele după partida incendiară din ultima rundă a campionatului precedent, al cărei deznodământ, favorabil feroviarilor, i-a adus grupării din Gruia primul titlu din istorie.



Cele două mari rivale din Cluj îşi vor mai măsura o dată forţele după partida incendiară din ultima rundă a campionatului precedent, al cărei deznodământ, favorabil feroviarilor, i-a adus grupării din Gruia primul titlu din istorie.

Câştigat de CFR cu 1-0, meciul de atunci a fost precedat de numeroase acte de violenţă, huliganismului suporterilor lui “U” căzându-i victimă, printre alţii, şi un cameraman al Jandarmeriei, care a fost rănit grav la cap după ce a fost lovit în plină figură cu o cărămidă. Dar nu numai rivalitatea dusă la extrem a suporterilor face din meciul “U” – CFR capul de afiş al “16”-imilor, ci şi prezenţa pe banca tehnică a “Şepcilor Roşii” a lui Dorinel Munteanu, care va da astfel piept cu fosta sa echipă.

“ŞEPCILE ROŞII” SE TEM DE SCANDAL

“Mă bucur că am picat cu «U», este un avantaj faptul că vom juca în localitate, am scăpat de o deplasare. Trebuie să-i batem, asta e clar! Nu cred că o să fie tensiune între suporteri”, a declarat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. “Mi-aş fi dorit să picăm cu Steaua, Dinamo sau cu Rapid, fiindcă aşa mă tem să nu iasă scandal. Fac încă de pe acum un apel să nu se ajungă la violenţe. Aş accepta să jucăm şi pe terenul lor dacă o să se televizeze meciul”, a spus preşedintele Universităţii.

Granzilor Ligii 1, Steaua, Dinamo şi Rapid, aflaţi în urna capilor de serie, le-au ieşit în cale adversari modeşti. Cea mai norocoasă a fost Steaua, care nici măcar nu va trebui să părăsească Capitala, “roş-albaştrii” înfruntând Sportul în Regie. Nici Rapid nu se poate plânge de rezultatul tragerii la sorţi, meciul cu Petrolul, echipă aflată în picaj liber, având cu totul alte valenţe decât în trecut, când reprezenta unul dintre derby-urile de tradiţie ale primului eşalon. În schimb, Dinamo va avea o deplasare cel puţin obositoare la Târgu-Mureş.

Program “16”-imi


Dinamo – FCM Târgu-Mureş

Unirea Urziceni – Minerul Lupeni

CFR Cluj – “U” Cluj

Steaua – Sportul Studenţesc

Rapid – Petrolul

FC Timişoara – CFR Cluj II

FC Argeş – Internaţional Curtea de Argeş

Oţelul – Tricolorul Breaza

Gaz Metan – Dunărea Galaţi

U Craiova – CSM Ploieşti

Gloria Bistriţa – CFR Timişoara

Gloria Buzău – Cetate Suceava

CS Otopeni – CSM Râmnicu Vâlcea

Pandurii – FCM Bacău

Farul – FC Braşov

FC Vaslui – Poli Iaşi

Meciurile se vor desfăşura la 15 şi la 16 octombrie, într-un singur tur, pe terenul echipelor de ligă inferioară.

FĂRĂ FAVORITE

Cele mai echilibrate dispute din “16”-imi sunt partidele FC Vaslui – Poli Iaşi, între cele două echipe moldovene existând o mare rivalitate, şi Farul – FC Braşov. Alt meci care părea a fi deschis oricărui rezultat, CSM Ploieşti – Universitatea Craiova, este de aşteptat să fie tranşat de olteni, prahovenii fiind implicaţi în lupta pentru promovare. “Mă bucur că am picat cu o echipă foarte cunoscută din primul eşalon, dar obiectivul nostru pincipal este campionatul, nu ne interesează Cupa”, a declarat Vivi Răchită, antrenorul lui CSM Ploieşti. Mulţumit de rezultatul tragerii, Mihai Stoica, preşedintele Unirii Urziceni, finalista ultimei ediţii a Cupei, a spus: “Cu Lupeniul va fi greu... doar drumul”.

“Sportul este o echipă bună, dar trebuie să ne respectăm blazonul şi să ne calificăm în optimi. Cupa este un trofeul pe care Steaua nu l-a mai cucerit de ani buni şi sperăm să-l punem în vitrină în acest an”

Marius Lăcătuş - antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport