x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei Timisoreana - Favoritele continua

Cupa Romaniei Timisoreana - Favoritele continua

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    01 Mar 2007   •   00:00
Cupa Romaniei Timisoreana - Favoritele continua

Primele trei partide din sferturile de finala au dat castig de cauza echipelor mai bine cotate. A patra semifinalista se va decide in aceasta seara, la Constanta, acolo unde va avea loc meciul Steaua - Otelul Galati.

Pandurii Targu-Jiu si Rapid au obtinut calificari dupa prelungiri, in timp ce timisorenii au facut-o mai clar decat arata scorul.

RAPID - FC ARGES. Partida de la Ploiesti parea un simplu galop de sanatate pentru elevii lui Razvan Lucescu, data fiind si situatia din clasament a celor doua combatante. Lucrurile nu au stat insa asa, pitestenii opunand o rezistenta darza, reusind sa trimita meciul in prelungiri. Elevii lui Dorinel Munteanu s-au aparat exact, avand in portarul Hotoboc un adevarat inger pazitor, acesta fiind cel mai bun om al pitestenilor. Insa, in minutul 10 al prelungirilor, reduta argeseana a cedat, permitandu-i lui Ianis Zicu sa marcheze din careul mic, dupa o gafa in lant a defensivei alb-violete. Dupa numai cinci minute, Ionel Ganea ridica scorul la 2-0, trimitand practic Rapidul in semifinale.

PANDURII - NATIONAL. Gorjenii au prins pentru prima oara in istorie faza semifinalelor in Cupa Romaniei. Trupa lui Eugen Neagoe a rapus ieri la Pitesti pe FC National, dupa ce in "optimi" eliminase pe Dinamo. Partida de ieri a fost una dramatica. "Bancarii" au controlat prima repriza, deschizand scorul, insa doua penalty-uri acordate in partea a doua de arbitrul Marius Martis au rasturnat situatia in favoarea Pandurilor. Pe final, Eric Lincar a egalat pentru bucuresteni, impingand meciul in prelungiri, acolo unde Daniel Orac a marcat golul victoriei gorjene. "Noroc bun! Este pentru prima data cand Pandurii ajunge intr-o faza atat de avansata a Cupei Romaniei. A fost un meci greu. Am avut mai mult noroc. Cel mai bine ar fi sa jucam cu Rapidul in semifinale", a declarat presedintele invingatorilor, Marin Condescu.

POLI TIMISOARA - POLI IASI. Echipa al carei oras va gazdui finala competitiei s-a calificat relativ lejer in penultimul act al competitiei. Chiar pe stadionul "Dan Paltinisanu", timisorenii au invins cu 2-1 pe Politehnica Iasi. Eroul zilei in Banat a fost atacantul de buzunar Gigel Bucur, care a reusit o dubla de senzatie. Golul din prelungiri al rezervei Sfarlea a dat doar senzatia unui final palpitant. In tribune au fost prezenti aproximativ 10.000 de spectatori, care au apostrofat in dese randuri evolutia violetilor. De altfel, galeria echipei timisorene a afisat trei bannere prin care isi exprima nemultumirea vizavi de metodele conducerii: "Vrem un fotbal curat, nu performante patate prin blat", "Daca asta nu e finala, de ce jucam la Timisoara?" si "Nu vrem trofee nemeritate, prin santaj castigate".

Dupa partida, antrenorul moldovenilor Ionut Popa a declarat in stilul lui caracteristic. "Imi pare rau ca am iesit din Cupa, pentru ca este frumos sa mergem mai departe, dar asta e situatia. Poli Iasi a iesit din Cupa, dar s-a ales cu doi jucatori. A fost o afacere, sa zic asa, pe care unii au inteles-o, dar n-a fost inteleasa de altii. Noi am venit sa jucam fotbal si, daca putem, sa ne calificam. Nu asa cum s-a insinuat, ca am venit sa ne predam", a comentat insuccesul echipei sale Ionut Popa.

CUPA ROMANIEI, SFERTURI DE FINALA
Ieri
  • Pandurii - FC National 3-2, d.p.
    I. Iordache (’51- pen., ’75- pen.), D. Orac (’102)/Ilin (’35), Lincar (’88)
  • Poli Timisoara - Poli Iasi 2-1
    G. Bucur (’38, ’80)/ Sfarlea (’90)
  • Rapid - FC Arges 2-0, d.p.
    Zicu (’109), Ganea (’119)
    Azi
  • Steaua - Otelul
    Constanta, ora 20:45 (Antena 1)
  • ×
    Subiecte în articol: sport